20 українських компаній долучилися до Європейської організації з кібербезпеки

  • 20 июня, 14:31
  • 3768
  • 0

Цього року Європейська організація з кібербезпеки (ECSO) почала безкоштовно надавати членство українським компаніям. Спільно зі своїми членами та партнерами організація працює над зміцненням кібербезпеки та технологічної незалежності Європи. 

16 червня 2023 року в Брюсселі ECSO оголосила про приєднання 20 нових компаній-членів. Серед них: GigaCloud, ikido, Angoka, Anima, Associazione Cyber 4.0, Aware7 GmbH, Binalyze, Bit4id, Cogninn, Cyber Diia Platform, Erium SAS, GIS, Informa, ISACA, ISSP, KnowBe4, Maltego, MarCySCoE, QRCrypto.eu та SCSA-UA.   

«Зараз ми бачимо активну євроінтеграцію України в усіх сферах. Адже резидентство в ECSO дає можливість українським компаніям працювати над розвитком конкурентоспроможної європейської екосистеми кібербезпеки. Я впевнений, що експертиза та досвід наших кіберфахівців принесе багато користі Європі. ― говорить Кирило Науменко, CTO GigaCloud. ― Наразі серед членів організації, нажаль, майже немає інфраструктурних партнерів. А без надійної IT-інфраструктури навіть найтехнологічніший проєкт опиняється під загрозою».   

Також експерт поділився деякими думками, щодо членства українських компаній в ECSO.   

Європейський ринок та інші переваги для України  

По-перше, українські компанії-члени організації отримають доступ до європейського ринку. По-друге, наші фахівці зможуть навчатися, відвідувати тренінги з кібербезпеки, консультуватися з провідними експертами. По-третє, ми станемо ближче до європейських стандартів безпеки.   

Також ECSO розвиває жіночий рух Women4Cyber. А це прямий крок до європейських кадрових цінностей, де жінкам надають більше можливостей для реалізації. Це означає, що українські фахівчині зможуть отримати підтримку та нетворкінг від європейських колег.  

Гнучкий підхід та кадри для Європи  

Залучити висококваліфікованих фахівців у спільноту ― одна з ключових потреб ECSO. Українські IT-фахівці дуже цінуються у світі, і хибно думати, що лише через дешевизну робочої сили. 

З січня 2022 року Україна залишається на першому місці у світі за кількістю кібератак. Кожного дня росія здійснює в середньому 10 атак. За весь 2022 рік зафіксували понад 4500 кібератак на різні українські державні та приватні структури. Більшість з них вдалося відбити. Такого досвіду немає жоден європейський фахівець. У цьому й полягає унікальність українських кібер-фахівців.  

Європа чітко діє згідно зі своїм законодавством, Україна ж зможе навчити її гнучкості.  

Чи спровокує інтеграція в IT-спільноту ЄС відтік фахівців з України  

Український бізнес підтримує ліберальні цінності та вільну конкуренцію. Виходячи на міжнародну арену має розуміти, що тим самим він відкривається новому ринку і, вочевидь, стає вразливим. Відкритість ― це завжди ризик. Але саме конкуренція розвиває українське IT та змушує конкурувати, зокрема й по зарплатам. А це означає, що натомість відкривається перспектива припливу європейських фахівців в Україну.   


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий