«580 млн запитів на сервіс». monobank потрапив під потужні DDoS-атаки

  • 23 января, 16:35
  • 3726
  • 0

Упродовж останніх днів monobank потрапив під кілька потужних хвиль DDoS-атаки. На думку співзасновника проєкту Олега Гороховського, наразі банк є однією з найбільш атакованих ІТ-цілей у країні.

Судячи з повідомлень у Telegram Гороховського, атаки почалися ввечері 19 січня.

«Найпотужніша DDoS атака. Ситуація під контролем», – написав тоді бізнесмен.

Згодом Гороховський повідомив про другу хвилю та 50 млн запитів на сервіс. Менш як за годину він повідомив, що атаку відбили.

«Думаю, на сьогодні monobank одна з найбільш атакованих ІТ-цілей у країні. DDoS-атаки йдуть просто безперервно. Щойно закінчилася атака загальним навантаженням 580 мільйонів запитів на сервіс. Це просто космос. Я хочу сказати велике спасибі нашій ІТ-команді, яка стоїть на варті нашої ІТ-інфраструктури. Ось поки писав почалася нова хвиля… Стоїмо!» – написав Гороховський ввечері 21 січня.

Про відбиття атаки бізнесмен додатково не повідомляв.

Нагадаємо, 12 грудня спостерігалися проблеми в роботі monobank, в день кібератаки на мобільного оператора «Київстар». Через зникнення мережі користувачі почали масово переходити на eSIM у застосунку mono, але за деякий час Гороховський повідомив, що сервіс «поклали». За цей період клієнти придбали тисячу електронних карток, а ще 5 тис. залишилися в черзі на оформлення.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий