Ефект доміно. Apple може зазнати мільярдних збитків через визнання Google монополістом

  • 13 августа, 14:12
  • 3743
  • 0

Угода між Apple і Google щодо просування пошуковика в Safari може стати недійсною через антимонопольну справу проти компанії.

Google платила Apple значні суми, щоб її пошукова система залишалася сервісом, який використовується за замовчуванням, у браузері Safari. Проте нещодавнє рішення суду з антимонопольної справи проти техногіганта визначило, що такі платежі Google компанії Apple є незаконними.

Платежі Google у розмірі понад 20 мільярдів доларів на рік складають приблизно чверть доходу Apple від послуг, повідомляє Wccftech. Ця стаття доходів компанії рухається висхідною траєкторією і приносить близько 80 мільярдів доларів на рік, але тепер ситуація може змінитися.

Оскільки Google платить Apple величезну суму, інші пошукові системи перебувають у невигідному становищі на ринку, тому ці дії компанії порушують антимонопольне законодавство США. З огляду на рішення суду Google може припинити виплати Apple, хоча про це ще не було оголошено.

Нагадаємо, партнерство між Apple і Google щодо використання Google Пошуку як пошукова система Safari за умовчанням почалося в 2002 році. У 2007 було укладено угоду про зміцнення ексклюзивності Google у Safari. Зараз Safari все ще використовує Google як пошуковик за умовчанням, і Google платить Apple багато грошей за підтримку своєї присутності в Safari. Apple під час розгляду справи наголошувала, що вибір Google як стандартна пошукова система визначена не лише фінансовими стимулами.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий