Adobe додає нові ШІ-інструменти в Illustrator та Photoshop

  • 24 июля, 09:00
  • 3708
  • 0

Компанія Adobe додала нові функції та інструменти на основі штучного інтелекту у свої програми Illustrator і Photoshop. Вони допоможуть пришвидшити творчий процес і зробити його цікавішим, пише The Verge.


Найпомітніші оновлення з’являться в Illustrator завдяки новій ШІ-моделі Firefly Vector від Adobe, яка доступна в публічній бета-версії відсьогодні.

Модель підтримує нові функції Illustrator, такі як генеративна заливка фігур. А також покращує бета-версію функції Text to Pattern для створення масштабованих векторних візерунків для шпалер і Style Reference, яка допомагає швидко редагувати та масштабувати векторні зображення у своєму стилі.

Ось деякі нові та цікаві інструменти, які додали в Illustrator (більше — у блозі Adobe):

  1. Dimension tool — автоматично додає інформацію про розміри проєктів;
  2. Mockup — дає попередній перегляд того, який дизайн матиме вигляд на 3D-продуктах;
  3. Retype — перетворює статичний текст на «живий», і знаходить ідеальний шрифт для проєктів.

Photoshop також отримав приємні оновлення:

  1. Функція Generate Image, що працює на базі останньої моделі Adobe Firefly Image 3, тепер доступна в програмі та застосунках Photoshop;
  2. Функція Enhance Detail для генеративної заливки тепер може забезпечити «більшу різкість і деталізацію» при застосуванні до великих зображень. 
  3. Інструмент Selection Brush став загальнодоступним, що дозволяє користувачам легше виділяти і відокремлювати певні об’єкти з полотна, зафарбовуючи їх.

Це оновлення в Illustrator і Photoshop стало одним із тих, що розпочалися після запуску власної ШІ-моделі Adobe Firefly в минулому році. Нещодавно Bloomberg виявив, що Firefly навчалася на згенерованих зображеннях Midjourney і конкурентів. Тобто вона містить дані творів із порушеним авторським правом. Через це компанія була змушена пояснювати, що її ШІ-модель навчалася на власних стоках і що дані клієнтів не використовують для тренування.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий