Агентство транспорту та зв'язку Фінляндії стало об'єктом атаки з боку хакерів з Росії

  • 18 сентября, 14:37
  • 3782
  • 0

Сьогодні, 18 вересня, відбулася DDoS-атака на Агентство транспорту та зв’язку (Traficom) Фінляндії, яку виконали російські хакери. Про це повідомив Yle. Після кібернападу доступ до веб-сайту Traficom був тимчасово відсутнім, але ситуацію вдалося вже відновити до норми.

За інформацією Traficom, ця атака була здійснена російською хакерською групою NoName 057(16), яка раніше також атакувала інші веб-сайти в Фінляндії. Останній раз сайт Traficom зазнав DDoS-атаки 7 вересня, і відповідальність за цей інцидент була прийнята на себе саме цією хакерською групою.

Слід відзначити, що NoName057 (16) протягом понад року періодично вказує на свою участь в подібних DDoS-атаках на установи держав, які підтримують Україну у поточному повномасштабному конфлікті з росією.

Зауважимо також, що з початку серпня були зафіксовані кібератаки цієї групи на веб-сайти щонайменше п'яти банків в Італії, що призвело до тимчасової недоступності деяких послуг. Крім того, була проведена атака на банки в Чехії.

Як попередньо повідомлялося, 8 серпня Фінляндія заборонила російській технологічній компанії "Яндекс" та її партнеру Ridetech International, яка базується в Нідерландах, передавати будь-які особисті дані клієнтів з додатку Яндексу для замовлення таксі Yango в Росію.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий