AMD розслідує можливий витік даних після того, як хакери виставили їх на продаж

  • 21 июня, 14:54
  • 3737
  • 0

Advanced Micro Devices Inc., другий за величиною виробник чипів, проводить розслідування щодо можливого витоку конфіденційної інформації, після того як хакерська група заявила про крадіжку корпоративних баз даних. У заяві, наданій PCMag, зазначається, що компанії «відомо про кіберзлочинну організацію, яка стверджує, що володіє викраденими даними AMD».

Наразі триває розслідування спільно з правоохоронними органами та стороннім хостинг-партнером, щоб визначити достовірність цих заяв і важливість нібито викрадених даних.

Напередодні хакерська група під назвою IntelBroker розмістила повідомлення на форумі про те, що їм вдалося зламати AMD цього місяця.

Викрадені дані, ймовірно, містять інформацію про «майбутні продукти AMD, технічні характеристики», а також бази даних з інформацією про співробітників і клієнтів.

Інші викрадені дані стосуються фінансів AMD, вихідного коду та прошивки.

IntelBroker опублікувала деякі скриншоти викрадених даних, включаючи корпоративні електронні адреси та внутрішні телефонні номери співробітників AMD. Але в усіх випадках відображена інформація про співробітників була записана як «неактивна», що свідчить про те, що ці працівники більше не працюють у компанії.

Водночас хакери не опублікували жодної з викраденої інформації про клієнтів, тому незрозуміло, які саме дані могли бути викрадені.

Але інші скриншоти, проаналізовані виданням, схожі на внутрішні файли AMD. Зокрема, в одному зображеному файлі згадуються «випуски специфікацій» для різних чипів AMD, зокрема для лінійки чипів Ryzen та EPYC.

Група вже раніше привертала увагу продажем даних, пов’язаних з іншими витоками в Home Depot, Europol та агентствах уряду США. У випадку з Home Depot дані роздрібного продавця були випадково розкриті через стороннього постачальника, що дозволило IntelBroker викрасти цю інформацію.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий