Android загрожує нова уразливість BlueFrag

  • 10 февраля, 11:50
  • 4020
  • 0

Якщо ваш смартфон працює на базі Android 8 або Android 9, то він, ймовірно, в зоні ризику. Дослідники в області безпеки ERNW виявили уразливість BlueFrag, яка дозволяє зловмисникам безшумно доставляти шкідливе ПЗ і красти дані зі смартфонів. Зловмиснику потрібно знати тільки MAC-адресу Bluetooth. Іноді це легко вгадати, просто глянувши на MAC-адресу Wi-Fi. Ви можете і не знати, що атака відбувається.

BlueFrag не загроза для Android 10. Можливо, що уразливі всі версії до Android 8, але команда дослідників зауважила тільки про версії 8 Oreo та 9 Pie. Хороша новина полягає у тому, що виправлення вже випустили. Воно доступно у оновленні безпеки за лютий 2020 року. Крім того, щоб відбулася ця атака, ви маєте бути відносно близько до зловмисника, а ваш Bluetooth має бути ввімкненим. Загалом, це може бути проблемою для громадських місць, де є велике скупчення людей.

Однак, є й погана новина. Річ у тім, що не всі смартфони отримають це оновлення. Google вимагає від виробників пристроїв, щоб вони надавали оновлення безпеки протягом двох років. З огляду на те, що Android 8 вже «переступив» цей дворічний рубіж, ви можете ніколи не отримати виправлення уразливості BlueFrag.


Теги: Android bluefrag
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все