Найбільший розпад за півстоліття. Google можуть поділити на кілька компаній через антимонопольну справу

  • 14 августа, 14:01
  • 3776
  • 0

Міністерство юстиції США може піти на незвичайний крок і поділити Google. Тоді операційна система Android та веб-браузер Google Chrome можуть отримати нових власників.

Після гучного рішення, яке визнало Google монополістом на ринку онлайн-пошуку та текстової реклами, в Міністерстві юстиції США активізувалися дискусії щодо майбутнього компанії. Як один із варіантів розвитку подій американська влада розглядає розділ компанії, пише Bloomberg. Якщо Міністерство юстиції продовжить план розпаду, найбільш ймовірними одиницями для продажу будуть операційна система Android і веб-браузер Google Chrome, кажуть джерела видання. Також може йти про продаж AdWords, платформи, яку компанія використовує для продажу текстової реклами. Вимушений розпад Google став би найбільшим в історії американських компаній за останні півстоліття з моменту ліквідації AT&T у 1980-х роках.

Другий план передбачає змусити Google ділитися великою кількістю даних із конкурентами, як Microsoft Bing або DuckDuckGo, та заходи, щоб запобігти отриманню несправедливої переваги у продуктах штучного інтелекту. Якщо Міністерство юстиції не вимагатиме від Google продати AdWords, воно може вимагати сумісності, яка дозволить інструментам бездоганно працювати в інших пошукових системах. Також одним із найімовірніших обмежень називають заборону на ексклюзивні контракти для продуктів Google, які були у центрі антимонопольного справи.

Будь-який план щодо Google має бути узгоджений суддею Амітом Мехтою, який розглядав антимонопольну справу проти компанії. Раніше Мехта наказав обом сторонам розпочати розробляти плани щодо другого етапу справи, який включатиме пропозиції уряду щодо відновлення конкуренції. Google заявляла, що оскаржуватиме це рішення.

Нагадаємо, раніше цього місяця закінчився тривалий розгляд антимонопольної справи проти Google, в якому компанію викрили в тому, що вона платила мільярди доларів, щоб забезпечити використання своєї пошукової системи як основної, порушуючи законодавство США.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий