Apple і Google заборонять відслідковувати геолокацію інфікованих Covid-19 людей

  • 7 мая, 10:51
  • 4056
  • 0

Нова технологія Apple і Google для відстеження можливих інфікованих не дозволить встановлювати їхнє точне місце розташування. Про це пише видання Techcrunch з посиланням на розкриту компаніями інформацію для сторонніх розробників, передають «Радіо Свобода» та Reuters.

«Два найбільших у світі постачальники операційних систем для смартфонів, що контролюють близько 99% світового ринку смартфонів, розробляють технологію, що попереджає власників телефонів про контакт із інфікованими людьми. Минулого тижня перші версії технології стали доступні стороннім розробникам додатків», — пише видання.

Так, 4 травня компанії заявили, що пов’язувати заражених з геолокацією технологія не дозволить. Таким чином вони планують захистити приватність своїх користувачів, у тому числі від урядів, уточнює агентство Reuters.

Розробники кількох додатків, пов’язаних із коронавірусом, повідомили агентству, що прив’язка хворих до їхньої геолокації дозволить стежити за поширенням вірусу і виявляти вогнища епідемії. Techcrunch уточнює, що можливість відстежувати геолокацію заражених залишиться у додатків, які не використовують нову технологію Apple і Google. 

Про створення технології для відстеження людей, які контактували з хворими на коронавірусну інфекцію, корпорації домовилися на початку квітня. Передбачається, що користувачі самі зможуть повідомляти, що у них діагностовано Covid-19, після чого їхні телефони анонімно попереджатимуть про це людей, з якими заражений особисто контактував упродовж двох тижнів. 

По матеріалам glavcom.ua


Теги: Google Apple
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий