Apple безнайдійно відстав: Xiaomi Mi MIX Alpha став новою іконою дизайну смартфонів

  • 26 сентября, 08:48
  • 4106
  • 0

Після нещодавньої презентації оновленної лінійки смартфонів від Apple абсолютна більшість як фанів яблучних продуктів, так і тих, хто їх не особливо любить, погодилися – напрям продуктового дизайну у дітища Джобса фактично впав у кому. Адже потрійна камера і пересування логотипу на середину задньої панелі – явно не те чого всі очікували від колись найбільш іноваційної компанії в світі.

А от дизайнери її головного конкурента точно не їдять свій хліб даремно –  Xiaomi презентувала просто фантастичний за своїм дизайном флагман (спойлер – і за ціною теж), продажі якого розпочнуться вже взимку – Mi MIX Alpha.

Xiaomi Mi MIX Alpha став новою іконою дизайну смартфонів

Відразу зазначимо цікавий факт – Xiaomi витратила на створення Xiaomi Mi Mix Alpha два роки і 70 мільйонів доларів, а займалися смартфоном близько 1000 інженерів.

Особливістю цієї моделі є унікальний дисплей, що буквально обтікає корпус пристрою і займає 180,6% його площі. Іншими словами, розміри дисплея майже в 2 рази перевищують розміри лицьовій панелі.

При цьому дисплей не тільки перетікає в бічні грані корпусу, але також розташований і на його задній панелі. Бічні грані дисплея чутливі до натиснень і можуть використовуватися в якості кнопок – для фізичних кнопок місця просто не залишилося.

Mi MIX Alpha.

Фактично, без дисплея залишилася лише невелика вертикальна смужка на задній панелі, де розмістилася камера.

До речі, фронтальної камери в пристрої немає.

Для зйомки автопортретів пропонується використовувати основну високоякісну камеру, а контролювати процес зйомки можна на задній частині екрана.

Mi MIX Alpha.

Що стосується камери, то вона виконана на базі 108-мегапіксельного 1/1,33-дюймового сенсора, що є абослютним рекордом галузі.

Також є вбудована оптична система стабілізації зображення.

Головний модуль доповнений двома допоміжними сенсорами з роздільною здатністю 20 (надширококутний) і 12 (телефото) Мп.

Інші характеристики смартфона Xiaomi Mi MIX Alpha теж на відповідній висоті:

  • найбільш продуктивний на поточний момент процесор Snapdragon 855 Plus
  • оперативна пам’ять об’ємом 12 ГБ
  • вбудована флеш-пам’ять 512 ГБ.
  • апарат підтримує зв’язок 5G
  • звук передається не через традиційний розмовний динамік, а за рахунок вібрації екрану
  • ємність комплектної батареї становить 4050
  • підтримується технологія швидкої зарядки
  • корпус смартфона виготовлений з титанового сплаву
  • задня смужка, де розмістилися камери, виготовлена з кераміки

Слід зазначити, що Xiaomi Mi MIX Alpha – це не просто концептуальний пристрій, а готовий комерційний продукт. Компанія планує розпочати його продажі в грудні і вже поділилася орієнтовною ціною новинки.

Xiaomi Mi MIX Alpha став новою іконою дизайну смартфонів

За цей унікальний смартфон Xiaomi попросить з покупців близько $2815 – і наразі це ціна за реальну інноваційність та унікальність гаджета на старті його виробництва. А далі вона, звичайно, буде знижуватися – адже конкуренти( ау, Apple!) точно не сидітимуть склавши руки.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи