Суббренд Nothing CMF запустив свій перший смартфон за $199 — кажуть, він доволі непоганий за таку ціну

  • 16 июля, 08:33
  • 3790
  • 0

Рік тому запущений суббренд Nothing CMF презентував свій перший смартфон — CMF Phone 1 за $199. Він мав би коштувати вдвічі дорожче, сказав журналіст Wired Джуліан Чоккатту, який протестував цей пристрій, а також нові навушники та смартгодинник від цього бренду. Що цікавого він знайшов.

CMF Phone 1 

  1. Джуліан Чоккатту каже, що телефон має досить не нудний дизайн. Його прототип ще не завершили, але промисловий дизайн теж непоганий.
  2. Задню панель можна замінити на інший колір. Є синя, помаранчева та салатова — $35 кожна.
  3. Для цього треба відкрутити декілька гвинтиків спеціальною викруткою, хоча це трохи складно, а самі гвинтики можна загубити. У компанії кажуть, що будуть пропонувати запасні для післяпродажної підтримки. 
  4. Акумулятори, на жаль, незамінні, хоча це б і принесло CMF додаткові похвали: розробники телефонів усе частіше потрапляють під пильну увагу через відсутність ремонтопридатності в пристроях.
  5. Журналіст підозрює, що це може бути пов’язане із забезпеченням водонепроникності. Смартфон має рейтинг IP52, але все це ніяк не врятує від дощу.
  6. На корпусі Phone 1 має велике коло, воно призначене для аксесуарів. Якщо його відкрутити, можна під’єднати ремінець за $25, підставку за $25 чи чохол для гаманця за $35.

«Начинка» смартфона

На думку Wired, у смартфона досить хороші технічні характеристики для такої ціни. 

  1. CMF Phone 1 має 6,67 AMOLED-дисплей (роздільна здатність 2400 на 1080 пікселів) з адаптивною частотою оновлення екрана 120 Гц. Це вже випереджає Samsung Galaxy A15 вартістю $200. 
  2. Він працює на базі процесора MediaTek Dimensity 7300 з 8 ГБ оперативної та 128 ГБ постійної пам’яті. 
  3. Телефон швидкий, є підтримка 5G і можливість роботи з двома SIM-картами або додати карту пам’яті microSD, щоб розширити пам’ять до 2 терабайт.
  4. Акумуляторна батарея місткістю 5000 мАг з підтримкою 33-ватної швидкої зарядки та оптичним датчиком відбитків пальців під дисплеєм.
  5. На задній панелі розташована 50-мегапіксельна основна камера з датчиком глибини для портретної зйомки, а на передній панелі — 16-мегапіксельна фронтальна камера для зйомки селфі.
  6. CMF використовує Nothing OS для програмного забезпечення. Це все ще Android 14, але з джазовим інтерфейсом від Nothing та іншими невеликими змінами.
  7. CMF обіцяє два оновлення ОС Android для пристрою, а також три роки оновлень безпеки.

CMF Watch Pro 2

Чоккатту називає смартгодинник «елегантно простим». Закруглена форма відрізняється від оригінальної моделі CMF Watch Pro. Можна змінити дизайн безеля та ремінець.

Алюмінієвий корпус відчувається міцним, але легким. 1,32-дюймовий AMOLED-екран має вдалий розмір. CMF Watch Pro 2 має клас захисту IP68, тож з ним буде все гаразд під час дощу.

  1. Годинник не працює на платформі Wear OS від Google. CMF не надала детальної інформації про операційну систему, але вона працює подібно до смартгодинників на Wear OS і є дуже швидкою. 
  2. Підтримує iPhone та Android, підключити до телефону можна через застосунок CMF Watch. Розробник заявляє, що годинником можна користуватися 11 днів при звичайному використанні.
  3. Він може відстежувати сон, пульс, відстежувати велосипедні прогулянки, насичення крові киснем і понад 100 тренувань (з автоматичним визначенням тренувань), а також має вбудований GPS.

CMF Buds Pro 2

Це бездротові навушники у стилі AirPods, що мають сенсорне управління. Навушники мають два динаміки, підтримують активне шумозаглушення і режим прозорості, а також мають три мікрофони.

Управляти навушниками можна через кейс. Кругла частина на зовнішній стороні корпусу називається Smart Dial. Вона дистанційно регулює гучність, шумопоглинання, активує голосовий асистент і вмикає мікрофон.

CMF заявляє про 6 годин автономної роботи і 25 годин, якщо підзарядити їх від 460-мегаватного акумулятора в кейсі. Бездротової зарядки для кейса немає, але можете зарядити його через USB-C.

Що відомо

У серпні торік Nothing, яку створив один із засновників OnePlus Карл Пей, запустила суббренд «CMF by Nothing».  Він пропонує користувачам «новий асортимент продуктів, які роблять кращий дизайн більш доступним».  

Передбачалося, що основний бренд Nothing зосереджуватиметься на преміальному «інноваційному дизайні» та використовуватиме «останні технології» (процесори та комплектуючі). А «CMF by Nothing» матиме доступний «чистий дизайн» і запропонує користувачу «надійну якість».


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий