Apple дозволила застосунок Epic Games для iOS в Європі після загострення конфлікту

  • 9 июля, 10:02
  • 3715
  • 0

Компанія Apple погодилася розмістити магазин застосунків Epic Games на пристроях iPhone та iPad у Європі після загострення конфлікту з розробником популярної гри Fortnite. Epic Games звинувачувала Apple у перешкоджанні створенню ігрового магазину на платформі iOS, пише Reuters.

Водночас Apple уточнила, що поточна суперечка стосується саме програми Epic Sweden AB Marketplace, а не гри Fortnite, яка вже отримала дозвіл на повернення в App Store. Розробники застосунків та антимонопольні регулятори давно критикують жорсткий контроль Apple над екосистемою iOS.

До офіційної заяви Apple компанія Epic Games повідомила, що виробник iPhone двічі відхиляв їхні документи, подані для запуску Epic Games Store. Причиною відмови називалася схожість дизайну деяких кнопок і написів з елементами App Store.

Однак Epic Games стверджує, що використовує стандартні назви Install та In-app purchases, поширені в популярних магазинах застосунків на різних платформах. Компанія вважає відмову Apple необґрунтованою і такою, що суперечить закону про цифрові ринки (DMA), про що повідомила Європейську комісію.

Конфлікт між Epic Games і Apple триває з 2020 року, коли ігрова компанія звинуватила Apple у порушенні антимонопольного законодавства США через стягнення комісії до 30% за внутрішньоігрові покупки в iOS.

На самому початку цього року Apple внесла зміни в політику App Store для відповідності вимогам DMA, які набули чинності в березні. Компанія дозволила запускати альтернативні магазини застосунків на своїх пристроях і відмову від використання системи внутрішньопрограмних платежів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий