Apple отримає роль спостерігача в раді директорів OpenAI, як і Microsoft

  • 5 июля, 14:00
  • 3698
  • 0

Компанія Apple отримає місце спостерігача в раді директорів OpenAI без права голосу та можливостей директора, як їхній конкурент Microsoft. Це сталося незадовго після заяви Apple на WWDC про інтеграцію ChatGPT, пише Bloomberg.

  1. На посаду спостерігача обрали керівника App Store Філа Шиллера. Поки що він не був на жодному із засідань, але все може змінитися.
  2. Загалом присутність на засіданнях спостерігачів конкурентів Microsoft та Apple створює цікаву ситуацію. Хоча вони й не мають права голосу, але можуть отримати уявлення про те, як ухвалюються рішення в компанії.
  3. На деяких засіданнях ради директорів, ймовірно, обговорюватимуться майбутні ініціативи в галузі ШІ між OpenAI та Microsoft. Можливо, остання компанія не захоче залучати в це Шиллера.
  4. З іншого боку, спостерігачі часто зобов’язані залишати засідання під час обговорень, які вважаються делікатними.

10 червня корпорація Apple провела свою щорічну масштабну конференцію розробників WWDC 2024. Головною темою цього року став штучний інтелект, гонитву за розвитком якого компанія раніше суттєво програвала. Серед інших анонсів, Apple оголосила про Apple Intelligence та інтеграцію з ChatGPT.

Партнерство Apple з OpenAI не є фінансовою угодою, принаймні поки що. Замість того щоб гроші переходили з рук у руки, OpenAI отримує доступ до сотень мільйонів потенційних користувачів.

Зі свого боку, Apple отримує функцію чат-бота, на яку так чекали багато споживачів. Користувачі також зможуть отримати доступ до платної версії ChatGPT на пристроях Apple, а це може принести виробнику iPhone плату в App Store.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий