Apple попередила користувачів iPhone з майже 100 країн про нові шпигунські атаки

  • 12 июля, 14:00
  • 3742
  • 0

Компанія Apple розіслала нові попередження користувачам iPhone у 98 країнах про те, що їхні пристрої, ймовірно, стали мішенями атак шпигунським програмним забезпеченням, які можуть поставити під загрозу особисті дані. Як пише Tech Crunch, це вже друга хвиля таких розсилок цього року, у квітні подібні повідомлення отримали користувачі з 92 країн.

Під час інформування користувачів, Apple підкреслила конфіденційність своїх методів виявлення загроз, попередивши, що розголошення додаткових деталей може допомогти зловмисникам уникнути виявлення в майбутньому.

Ці атаки можуть бути спрямовані на конкретних людей через їхню діяльність або професію. Apple не розкриває особистості зловмисників або країни, де зафіксовані атаки.

Однак видання конкретизує, що повідомлення отримали зокрема користувачі в Індії. У жовтні минулого року Apple надсилала подібні попередження кільком журналістам і політикам цієї країни.

Пізніше правозахисна організація Amnesty International повідомила про виявлення програми Pegasus на iPhone відомих індійських журналістів. Pegasus — це шпигунське програмне забезпечення, розроблене ізраїльською фірмою NSO Group, яке дозволяє отримати повний контроль над пристроєм.

Apple з 2021 року регулярно надсилає сповіщення про загрози, коли виявляє такі атаки. На сьогодні компанія розіслала повідомлення користувачам з понад 150 країн загалом.

Якщо ви отримали повідомлення про загрозу від Apple

Компанія наполегливо рекомендує звернутися по допомогу до експертів, наприклад, до служби екстреної допомоги з безпеки, яку цілодобово та без вихідних надає некомерційна організація Access Now через свій сайт.

Подібні організації не мають інформації про причини надсилання Apple повідомлення про загрозу, але вони можуть допомогти користувачам персональними порадами щодо безпеки.

Якщо ви вважаєте, що ваш iPhone заражений шпигунською програмою, експерти радять повністю скинути його до заводських налаштувань. Але пам’ятайте, що це призведе до видалення всіх ваших даних.

Застереження

Сповіщення про загрози від Apple ніколи не вимагатимуть від вас переходу за посиланнями, відкриття файлів, встановлення програм або профілів, а також не будуть просити пароль або код підтвердження Apple ID електронною поштою чи телефоном. Щоб перевірити, чи є сповіщення про загрозу від Apple справжнім, увійдіть на сайт appleid.apple.com. Якщо Apple надіслала вам сповіщення про загрозу, воно буде чітко видно у верхній частині сторінки після входу.

Рекомендації для всіх користувачів iPhone

  1. Оновлюйте пристрої до останнього програмного забезпечення, оскільки воно містить останні виправлення безпеки
  2. Захищайте пристрої паролем
  3. Використовуйте двофакторну автентифікацію та надійний пароль для Apple ID
  4. Встановлюйте програми з App Store
  5. Використовуйте надійні та унікальні паролі в інтернеті
  6. Не переходьте за посиланнями і не відкривайте вкладення від невідомих відправників

0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий