Apple видалила додаток, який допомагав протестувальникам у Гонконгу

  • 10 октября, 12:15
  • 3872
  • 0

Як пише Reuters, у Apple заявили, що такий додаток суперечить правилам компанії. Він може використовуватися для організації засідок на поліціантів або допомагатиме злочинцями уникати правоохоронців.

На початку місяця компанія вже блокувала вихід додатка у своєму магазині, але згодом змінила позицію, що дозволило йому там з’явитися.

Після цього газета People’s Daily, яка є друкованим органом Комуністичної партії Китаю, розкритикувала Apple за такий крок.

«Забезпечення шлюзу для "токсичних додатків" шкодить почуттям китайського народу, перекручує факти гонконгських справ і виступає проти поглядів та принципів китайського народу», — йдеться у матеріалі.

Згодом Apple заявила, що «багато стурбованих клієнтів у Гонконгу» зв’язувалися з нею щодо такої програми. Вона заявляє, що дослідила проблему і виявила, що додаток «застосовується у спосіб, який загрожує правоохоронним органам та мешканцям Гонконгу».

Утім ця програма також використовується продемократичними протестувальниками, розповідає The Verge. А її розробники наголошують, що немає жодних доказів вищезазначених звинувачень з боку Apple.

«Додаток HKmap.live ніколи не підбурював, не сприяв або заохочував злочинну діяльність. Програма консолідує інформацію від користувачів та загальнодоступних джерел, наприклад, прямих ефірів новин, Facebook та Telegram», — заявляють розробники.

Зараз веб-версія програми HKmap.live все ще доступна користувачам iPhone у Китаї.

Крім того, The Verge додає: такі додатки, як Waze, які працюють за аналогічним принципом і дозволяють слідкувати за локаціями поліції, залишаються у App Store, як і раніше.

Нагадаємо, «Детектор медіа» раніше писав, що «Твіттер» заблокувала майже 1000 акаунтів, що дискредитували протести у Гонконгу. Вони використовувалися, аби «координовано сіяти політичний розбрат у Гонконгу», ставлячи під сумнів законність протестів та їхні основні політичні вимоги.

Зазначимо, що протести в Гонконгу почалися у червні через спроби прийняття закону про примусову екстрадицію з території Гонконгу до Китаю. Законопроект відклали, однак протестувальники вимагають розслідувати інциденти свавілля поліції.


Теги: Apple
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все