Apple виплатить користувачам 18 мільйонів доларів: у чому річ

  • 30 апреля, 12:19
  • 3991
  • 0

Корпорація Apple погодилась виплатити своїм користувачаам 18 мільйонів доларів. Таким чином компанія хоче уникнути судових позовів від користувачів, яким відключила FaceTime на старих iPhone.

Як передає видання 9to5mac, компенсацію у розмірі 18 мільйонів доларів отримають жителі Каліфорнії.

Деталі

Інцидент трапився ще у 2014 році. Тоді компанія відключила на iPhone відеосервіс FaceTime. У 2017 році обурені користувачі подали колективний позов. Аби уникнути судової тяганини компанія вирішила виплатити позивачам грошову компенсацію.

Відтак, перші два позивачі отримають по 7500 доларів, 30% від суми отримають адвокати, ще близько 3 мільйонів користувачів отримають всього по 3 долари.

Чому FaceTime заблокували

Як відомо FaceTime використовував дві технології для зв'язку між iPhone. У 2012 році Apple звинуватили у порушенні патентів щодо однієї з технологій, що належать компанії VirnetX. Тож починаючи з iOS 7 Apple використовує власний стандарт, який не порушує патенти VirnetX.

У 2014 році Apple вирішила не продовжувати сертифікати роботи старих технологій FaceTime на пристроях, що не оновилися до iOS 7. У оновленій версії операційки істотно змінили інтерфейс, через що багато користувачів iPhone 4 і 4s на iOS 6 не хотіли її оновлювати.

Згодом обурені користувачі подали позов, який підтримали понад 3 мільйони осіб. Ще через три роки Apple погодилася з претензіями та виплатила грошову компенсацію.


Теги: Apple
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все