Apple заблокувала Fortnite у Європі через конфлікт із розробником Epic Games

  • 5 марта, 11:06
  • 3707
  • 0

Apple загострила ворожнечу з Epic Games. Компанія заблокувала розробнику відеогри Fortnite можливість запускати власний онлайн-маркетплейс на iPhone та iPad в Європі.

Що сталося?

  1. Epic Games створила новий обліковий запис розробника у Швеції, щоб запустити власний магазин ігор для повернення Fortnite та інших ігор на iPhone та iPad в Європі.
  2. Apple заблокувала цей обліковий запис, стверджуючи, що має на це право, адже Epic Games раніше порушили угоду з компанією.
  3. Epic Games стверджує, що Apple таким чином намагається позбутися одного з найбільших потенційних конкурентів App Store.

Контекст

Дві компанії ведуть судову тяганину з 2020 року, коли розробник ігор звинуватив Apple у тому, що практика стягувати до 30% комісійних за платежі на пристроях з операційною системою iPhone (iOS) порушує антимонопольні правила США.

Законодавці ЄС вимагають, щоб Apple дозволяла сторонні магазини на своїх пристроях згідно з новим законом про цифрові ринки (DMA), який набирає чинності цього тижня.

Окремо, антимонопольні регулятори нещодавно наклали штраф на Apple у розмірі €1,84 млрд ($2 млрд) за перешкоджання конкуренції у сфері музичного стрімінгу через обмеження її в App Store. Це перше в історії покарання Apple за порушення правил ЄС.

Epic намагалася використати новий закон для власних цілей, але Apple заблокувала їхні спроби, вказуючи на порушення угод розробника у тривалій юридичній суперечці.

У січні Apple оголосила про серйозні зміни в iOS, Safari та App Store для розробників застосунків, щоб відповідати цьому закону до 7 березня.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий