Байден планує скоротити технологічні інвестиції США в Китай

  • 7 августа, 10:14
  • 3713
  • 0

Президент США Джо Байден планує підписати розпорядження щодо контролю та регулювання інвестицій у технології Китаю, повідомляє Reuters.

За допомогою цього указу Білий дім має намір унеможливити внесок американського капіталу в розробку технологій, які сприяють військовій модернізації Китаю, через загрозу національній безпеці Сполучених Штатів. Очікується, що цей указ обмежить інвестиції американського приватного і венчурного капіталу у сфери напівпровідників, квантових обчислень та штучного інтелекту в Китаї. Деякі угоди будуть повністю заборонені. 

"У нас вже є заборона на експорт технологій. Ми також обмежуємо вхідні інвестиції. Цей крок допоможе закрити цю фінансову прогалину і дозволить уряду контролювати потоки капіталу", - зазначив Корделл Халл, колишній посадовець Міністерства торгівлі США.

Контроль над технологічними інвестиціями в Китай необхідна складова стратегічних дій Білого дому для обмеження можливостей Китаю у розробці наступного покоління технологій, включаючи військові. Ці заходи ще більше ускладнили вже напружені відносини між США та КНР. Раніше Сполучені Штати та Нідерланди оголосили про намір ввести нові обмеження, які стосуватимуться китайських виробників мікросхем та подальше обмеження продажу обладнання для їх виробництва. Також відомо, що адміністрація президента США розробляє вказівку щодо обмеження стратегічно важливих інвестицій в технології в Китаї, і очікується, що Джо Байден підпише відповідний указ у середині серпня.


Теги: китай сша
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи