Актори відеоігор у Голлівуді оголосили новий страйк через загрозу ШІ

  • 29 июля, 11:18
  • 3722
  • 0

Актори Голлівуду, що працюють у відеоігровій індустрії, оголосили про початок страйку через загрозу використання штучного інтелекту (ШІ). Про це повідомила профспілка акторів SAG-AFTRA.

  1. Після півтора року переговорів щодо нового контракту між великими розробниками відеоігор, такими як Activision, Warner Bros, Take Two та Walt Disney, і профспілкою, що представляє понад 2500 акторів, сторони не змогли досягти згоди з питань захисту від використання ШІ.
  2. Дві сторони домовилися з кількох ключових питань, таких як заробітна плата та безпека праці, але захист, пов’язаний із використанням технології ШІ, залишається серйозною перешкодою.
  3. Актори стурбовані можливістю використання генеративного ШІ для відтворення їхніх голосів і фізичної зовнішності для анімації персонажів відеоігор без належної компенсації. Однак розробники відеоігор стверджують, що вже і так пішли на достатні поступки щодо вимог профспілки.

За даними світового лідера у сфері відеоігор та геймерських даних Newzoo, глобальна ігрова індустрія щорічно генерує понад $100 млрд прибутку. Люди, які розробляють і втілюють ці ігри в життя, є рушійною силою цього успіху, заявили в SAG-AFTRA.

Попередня угода, яка не передбачала захисту від ШІ, мала закінчитися в листопаді 2022 року, але була продовжена на щомісячній основі під час переговорів.

Це вже другий страйк під егідою Гільдії кіноакторів США. Минулого року теле- та кіноактори отримали $1 млрд нових виплат і пільг, а також гарантії щодо використання ШІ. 118-денний страйк став найдовшим за 90-річну історію профспілки.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий