Беріть і спробуйте. Названо кращі нові функції, які з'явилися з Android 15

  • 17 мая, 09:01
  • 3759
  • 0

Google випустила другу бета-версію Android 15 (кодова назва Vanilla Ice Cream), остаточне розгортання якої очікується пізніше цього року. Вже відомі нові основні функції, якими порадує нова ОС.

Перша бета-версія вийшла у квітні. Друга була представлена цього тижня і стала ще доступнішою. Її можна випробувати, якщо ви власник Google Pixel (Pixel 6 або новішої версії) або підтримуваного партнерського пристрою. Власникам інших гаджетів слід переглянути вебсайт виробника телефону, щоб дізнатися, коли очікувати на підтримку Android 15.

Хоча до повноцінного розгортання операційної системи залишаються місяці, бета-версія дає повноцінне уявлення про те, на які функції можуть очікувати користувачі. Повний перелік оновлень опубліковано в Блозі розробників Android

Anroid 15 - що нового

Чимало нових фішок пов'язані з роботою програм, протидією викраденню та шахрайству. Також багато оновлень дозволяють покращити досвід роботи з гаджетом, розширивши можливості налаштування вібрації та якість камери.

Зокрема, Android 15 дозволяє приховати деякі програми та повідомлення від них. Вони потрапляють до папки Private Space, яку можна побачити наприкінці переліку встановлених програм. Доступ відбувається за допомогою пароля або сканування відбитків пальців. Також є можливість швидко видалити весь зміст Private Space.

Найпростіше стане робота з програмами, які використовуються нечасто. Тепер є функція архівації програм. Її можна вибрати, щоб розвантажити більшу частину програми, залишивши лише основні налаштування. Також можна ввімкнути автоматичне архівування, якщо пам'ять на пристрої закінчується.

Декілька оновлень в Android 15 ускладнюють роботу шкідливих програм, унеможливлюючи їх маскування під інші програми та обмежуючи активації певних дій в інших програмах. Також у Android 15 є кілька оновлень, спрямованих безпосередньо на перешкоду шахраям. Google використовуватиме ШІ через Play Protect на пристроях, щоб шукати та позначати підозрілу поведінку. Цей пакет оновлень включає захист одноразових паролів для входу в різні сервіси, які приходять користувачам у повідомленнях.

Android 15 на додаток до автоматичного блокування викраденого пристрою також матиме захист, який не дозволить злодіям скидати телефон до заводських налаштувань без наявності даних пристрою або облікового запису Google, прив'язаного до нього.

Ще одне оновлення розширює можливості використання супутникового з'єднання. Раніше через супутник можна було надсилати лише екстрені повідомлення у надзвичайних ситуаціях. Тепер доступ до відправки через супутник отримають деякі програми RCS і SMS.

Ряд оновлень збільшує функціонал телефону. Зокрема, камера Android 15 отримала режим Low Light Boost, який забезпечує кращий попередній перегляд в умовах слабкого освітлення, кращу зйомку вночі і сканування QR-кодів в умовах обмеженого освітлення. Нові параметри призначені для спалаху. Зокрема можна буде регулювати інтенсивність.

Окрім цього, з'являться нові налаштування вібрації, що дозволяють використовувати повзунки для регулювання інтенсивності тактильних відчуттів. Це було раніше доступно на деяких телефонах Android, але не для всієї системи.

Нагадаємо, подальші випуски бета-версій заплановані на травень, червень та липень. Остаточне публічне розгортання Android 15, ймовірно, відбудеться у серпні чи жовтні.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все