Безробітний айтівець намагався незаконно перетнути кордон. Як він це пояснив

  • 16 марта, 14:18
  • 3745
  • 0

Програміст намагався незаконно перетнути український кордон і потрапити в Молдову. Судді він пояснив своє рішення складною ситуацією для айтівців, які перебувають в Україні.

Як ідеться у матеріалах справи Красноокнянського райсуду Одеської області, програміста з групою осіб виявили на відстані до 1 км від кордону. Сталося це в околицях села Новосеменівка Подільського району на Одещині в ніч на 25 лютого.

Зазначається, що чоловік здійснив спробу незаконного перетину держкордону на вихід з України в Молдову поза пунктами пропуску. У такий спосіб він порушив ст.9 Закону України «Про державний кордон України» та вчинив правопорушення (ч.2 ст. 204-1 КУпАП).

На судове засідання чоловік не зʼявився, але подав заяву й визнав свою провину. А також пояснив свої дії.

«Мав намір незаконно перетнути державний кордон України в Республіку Молдова для подальшого пересування до країн ЄС, а саме до Республіки Польща, щоб допомогти родичам, у звʼязку з тим, що інші компанії ІТ не хочуть працювати з працівниками з України, де йде війна. До працівників державної прикордонної служби претензій не має», – йдеться у справі.

Суд визнав його винним і постановив накласти штраф 13 600 грн без конфіскації знарядь і засобів вчинення правопорушення. Також айтівець має сплатити судовий збір 605,60 грн.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все