Binance встановила додаткові обмеження для громадян росії

  • 28 августа, 07:34
  • 3720
  • 0

Binance потрапила в центр скандалу через зв'язки з російськими банками, які перебувають під санкціями. Біржа оголосила про припинення підтримки цих банків, але це було здійснено лише формально. На її P2P-платформі ці банки були просто перейменовані. Після хвилі критики Binance вирішила вилучити зі списку ці банки і ввести певні обмеження для користувачів із Російської Федерації.

Binance, платформа обміну криптовалют, виключила підсанкційні російські банки зі свого P2P-сервісу. При цьому також були введені додаткові обмеження для користувачів з російської федерації. Скандал, пов'язаний із Binance У 22 серпня 2023 року з'явилася інформація в WSJ, що біржа можливо порушила санкційний режим. P2P-сервіс Binance допускав можливість виведення коштів на картки банків "Тінькофф" та "Росбанк".

Біржа офіційно оголосила про зупинку підтримки цих банків, але в той же час на платформі з'явились опції для карток під назвами "Жовта" і "Зелена". Фактично, Binance просто перейменувала ці варіанти.

Уже 25 серпня 2023 року, після отримання хвилі критики, Binance вирішила остаточно видалити банки зі свого сервісу, повідомляє WSJ.

Реакція біржі Представник Binance в коментарі для CoinDesk відреагував на скандал таким чином:

"Ми завжди намагаємося вирішувати проблеми, на які звертають нашу увагу, якомога швидше. Згідно з нашими постійними зобов'язаннями, способи оплати на платформі Binance P2P, які не відповідають нашій політиці, більше не доступні на нашій платформі".

Для користувачів сервісу, як і раніше, доступно 16 різних варіантів для виведення коштів у російських рублях, включаючи опції, такі як Payeer, AdvCash та Райффайзенбанк. Цікаво, що деякі клієнти виявили бажання переказувати свої кошти на картки з назвами "Зелена" або "Жовта", за інформацією від Cointelegraph. Вони обирають альтернативний спосіб виведення коштів та вказують свої побажання у коментарі. Нові обмеження для користувачів з Російської Федерації У 27 серпня 2023 року Binance анонсувала, що клієнти платформи з Росії матимуть можливість торгувати на P2P тільки в російських рублях. Будь-які інші фіатні валюти для них будуть недоступні. Також від користувачів вимагатиметься проходження процедури верифікації KYC.

Тим же, хто проживає поза межами Росії, будуть доступні всі фіатні валюти, за винятком гривні, євро, американського долара і безпосередньо російського рубля. Раніше з'явилася інформація в ЗМІ, що Visa і Mastercard вирішили зупинити співпрацю з Binance через регуляторний тиск на біржу.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий