Білл Гейтс, засновник Microsoft, пішов у відставку

  • 16 марта, 13:48
  • 4315
  • 0

64-річний Білл Гейтс вже більше 10 років не бере активної участі в житті корпорації Microsoft. Він надав перевагу благодійному фонду, який був створений з дружиною Меліндою. Гейтс був головою ради директорів Microsoft до початку 2014 року і, наразі, повністю пішов у відставку. Сатья Наделла сказав, що Microsoft продовжить користуватися «технічною пристрастю і порадами» Гейтса в його постійній ролі технічного консультанта.

Гейтс покинув свій пост генерального директора у 2000 році, передавши правління Стіву Баллмеру, щоб присвятити більше часу своєму благодійному фонду. Він відмовився від посади голови компанії, в той час як Сатья Наделла став третім генеральним директором Microsoft у 2014 році.

Білл та Мелінда Гейтс

Вільям Генрі Гейтс III, який регулярно числиться в списку найбагатших людей світу, заснував Microsoft разом з Полом Алленом у 1975 році. Він виріс в Сіетлі з двома сестрами. Його батько був адвокатом, а покійна мати – шкільною вчителькою і головою організації United Way International.

У міру зростання ринку персональних комп’ютерів Microsoft стала найбільшою в світі компанією з розробки програмного забезпечення. Її віртуальна монополія призвела до широко розрекламованого антимонопольного процесу, в ході якого компанії вдалося запобігти розпаду, але довелося пережити роки державного моніторингу.

Гейтс переключив свою увагу з програмного забезпечення на боротьбу з хворобами та іншими гуманітарними проблемами зі своєю дружиною під егідою Фонду Білла і Мелінди Гейтс.


Теги: Microsoft
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все