Британський банк Lloyds частково залишить без звичних сервісів 2 млн клієнтів. У чому причина

  • 27 января, 15:12
  • 3784
  • 0

Один із найбільших клірингових банків Великої Британії Lloyds вирішив перенести більшість своїх сервісів в онлайн. Проте це викликає занепокоєння у 2 мільйонів клієнтів, які керували своїми рахунками винятково офлайн, тобто у відділеннях фінустанови. 

Lloyds Banking Group, як і багато компаній по всьому світі, намагається скоротити витрати та спонукати клієнтів користуватися цифровими послугами в межах нової корпоративної реформи. У фінустанові повідомили, що 21 млн її клієнтів (загальна чисельність – 26 млн осіб) активно користуються онлайн-банкінгом. А відтак це дає можливість зменшити кількість фізичних відділень та, відповідно, персоналу. Про це пише The Guardian.

Упродовж 2024 року Lloyds закриє 114 відділень (активна мережа налічуватиме 1 061 філію) та звільнить 1,6 тис. співробітників. Ці зміни можуть негативно вплинути на приблизно 8% клієнтів Lloyds (2 млн осіб), які обслуговуються винятково у фізичних відділеннях, тобто не користуються онлайн-банкінгом.

Цікаво, що скорочення персоналу стосуватиметься переважно старших працівників – менеджерів, керівників різних рівнів тощо, а от людям, що обіймають лінійні посади, поки нічого не загрожує. Також одночасно зі зменшенням штату банк створюватиме нові робочі місця в сервісних службах, щоби клієнти фінустанови могли швидко розв’язати свої проблеми онлайн або принаймні дистанційно.

«Оскільки все більше клієнтів керують своїми повсякденними банківськими операціями онлайн, важливо, щоб наші люди були доступні, коли це потрібно. Ми створюємо низку нових робочих місць та змінимо роботу відділень так, щоб наші клієнти продовжували отримувати якісні послуги в зручний для себе спосіб», – повідомив журналістам представник банку.

Щоправда, він не розповів, як саме фінустанова заохочуватиме користуватися цифровими сервісами тих, хто завжди обслуговувався у відділеннях. Йдеться переважно про людей старшого віку та представників вразливих верств населення. За припущеннями, Lloyds і надалі скорочуватиме фізичну присутність на користь цифрових сервісів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все