Часте використання ШІ на роботі призводить до безсоння та надає відчуття самотності — дослідження

  • 14 июня, 20:58
  • 3710
  • 0

Результати дослідження, опубліковані в Journal of Applied Psychology, показали, що часте використання ШІ у роботі може мати шкідливі психічні та фізичні наслідки для співробітників. 

На основі дослідження встановлено, що особи, які регулярно користуються штучним інтелектом, виявляють ознаки самотності, безсоння та збільшеної споживання алкоголю порівняно з іншими учасниками, які не використовували цей тип технології. Навіть при фізичному присутності на робочому місці, причиною самотності у цих працівників стало постійне взаємодію зі штучним інтелектом, який заміщував необхідність у людському спілкуванні.

Дослідження проводилося в США, Тайвані, Індонезії та Малайзії у рамках чотирьох експериментів. Учасників розділено на дві групи: одній заборонено використовувати штучний інтелект протягом трьох днів, а другій навпаки, максимально взаємодіяти з штучним інтелектом у своїх робочих місцях. У Індонезії та Малайзії друга група стикнулася зі зростанням самотності та безсоння.

Особливий акцент робиться на експерименті, який проводився серед 166 інженерів біомедичної компанії у Тайвані. Співробітникам, яким доручено використовувати штучний інтелект, спостерігалося збільшення споживання алкоголю.

Дослідники попереджають про можливі наслідки щоденної взаємодії з "колегами зі штучного інтелекту", такі як збільшення потреби відчуття приналежності та самотності.


Теги: ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий