Чат-бот Google Bard не зайшов на сайт NASA і це коштувало Google $100 млрд

  • 13 февраля, 05:24
  • 3867
  • 0

Помилкова відповідь чат-бота Google Bard під час його ж презентації коштувала Google приблизно $100 млрд. Саме на таку суму знизилися акції пошукового гіганта після цієї відповіді. Bard міг би дати правильну відповідь, якби зайшов на сайт NASA.

Акції Google впали на $8,04 або на 7,44% і завершили звичайну торгову сесію на рівні $100.

Причиною падіння акцій стало рекламне відео, на якому Bard отримує запитання: «Про які нові відкриття космічного телескопа Джеймса Вебба я можу розповісти своїй 9-річній дитині?».

У одному з кількох наданих варіантів відповіді на питання Bard помилився. Він чомусь сказав, що першу екзопланету сфотографував саме телескоп Джеймса Вебба (JWST). Хоча NASA на своєму сайті веде список рекордних досягнень і за цим списком перші фотографії екзопланет були зроблені Дуже Великим Телескопом Європейської Південної Обсерваторії.

Експерти уже прогнозують, що Google програв гонку нового покоління пошукових систем. Це тому, що днями Microsoft додала функції чат-бота ChatGPT до своєї пошукової системи Bing і веб-браузера Edge.

Аналітик на ім’я Колін Себастьян, який працює на Baird, сказав, що першу піар-битву за пошукову перевагу на основі штучного інтелекту виграє Microsoft, хоча він додав, що поки рано судити в цій довготривалій гонці.

Інший аналітик висловився, сказавши, що розпродаж акцій Alphabet був надмірною реакцією. Денніс Дік, засновник і аналітик ринкової структури компанії Triple D Trading, сказав Reuters: «Це помилка, і вони суворо карають акції за це, і це виправдано, тому що, очевидно, всі дуже раді побачити, що Google збирається протистояти Microsoft виходить із досить пристойним продуктом».

Гіл Лурія, старший аналітик програмного забезпечення компланії  D.A. Davidson сказала клієнтам: «Хоча Google був лідером інновацій штучного інтелекту протягом останніх кількох років, вони, здавалося, проспали із  впровадженням цієї технології у свій пошуковий продукт. Google протягом останніх кількох тижнів намагався наздогнати пошук і це призвело до того, що було поспішно опубліковано оголошення та сталася неприємна плутанина з розміщенням неправильної відповіді під час демонстрації».

Microsoft інвестує мільярди доларів у материнську компанію ChatGPT OpenAI, що дає компанії шанс бути надзвичайно релевантною в просторі онлайн-пошуку, де наразі їй належить лише 9% ринку. Кожен процентний пункт зростання частки ринку компанії означатиме 2 мільярди доларів додаткового доходу від реклами для Microsoft.

До речі, акції Microsoft досягли максимуму в $276,76, після чого знизилися до $266,73.

 


Теги: чат-бот bard
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий