Альтман втрачає союзників? Ключова фігура в OpenAI залишає компанію на багато місяців

  • 13 августа, 14:13
  • 3748
  • 0

Комісія із захисту даних Ірландії (DPC) звинуватила X у порушенні Загального регламенту ЄС із захисту даних (GDPR). Платформі довелося припинити використання даних європейських користувачів для навчання чат-бота Grok.

X привернула увагу регуляторів після того, як стало відомо, що платформа Ілона Маска тренувала свій чат-бот із штучним інтелектом Grok, використовуючи пости без згоди користувачів на це. DPC заявляла, що протягом місяців спілкувалася з X щодо планів використовувати дані своїх користувачів для створення систем ШІ та вимагала детального роз'яснення політики компанії.

«Я беру відпустку до кінця року. Спочатку для відпочинку з моменту заснування OpenAI 9 років тому. Місія далека від завершення; ми все ще маємо створити безпечний сильний штучний інтелект (AGI)», — написав він у X (Twitter).

Це не перший відхід Брокмана з OpenAI. Минулого року правління компанії відправило його у відставку разом із генеральним директором Семом Альтманом. Лише за кілька днів вони обоє були відновлені на посаді.

Оголошення про тривалу відпустку пролунало після того, як стало відомо, що один із співзасновників компанії Джон Шульман переходить до компанії-конкурента Anthropic. Раніше пішов головний науковий співробітник Ілля Суцкевер, який очолював спроби усунути генерального директора OpenAI Сема Альтмана. Він заснував власну компанію у сфері штучного інтелекту, яка обіцяє створити безпечну та потужну модель. Також пішов дослідник Ян Лейке, який критикував компанію через проблеми безпеки. Він приєднався до команди стартапу Anthropic.

Ілон Маск, який був членом команди OpenAI до 2018 року, продовжує судову боротьбу проти компанії, стверджуючи, що вона відійшла від початкової мети та сконцентрувалася на заробітку на штучному інтелекті.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий