ChatGPT може підвищити точність прогнозів для інвесторів, – дослідження

  • 27 апреля, 09:33
  • 3895
  • 0

Поява ChatGPT буквально спричинила фурор у світі. Цю технологію на базі штучного інтелекту намагаються адаптувати у багатьох сферах. Вчені з університету у Флориді вивчили це питання у контексті фондового ринку.

Згідно з новим дослідженням професорів, які працюють у галузі фінансів, потенційна цінність ChatGPT – передбачувати зміни на фондовій біржі.

У рамках дослідження вивчили понад 50 тисяч заголовків новин з жовтня 2021 року про публічні компанії. Ці дані передавали чат-боту, який їх опрацював та оцінював відповідність даних у матеріалі та цін на активи.

Таким чином, виявили досить позитивну кореляцію між оцінками ChatGPT та показниками акцій компаній, які аналізували, наступного дня. Компанії з вищими оцінками від чату зазвичай мали кращі прибутки, ніж компанії з менш позитивними показниками.

Дослідники заявили, що використання ChatGPT або інших схожих функцій під час ухвалення рішень, які пов'язані з інвестиціями, найімовірніше, призведе до появи більш точних прогнозів, а також підвищити ефективність торгових стратегій.

Попри потужні перспективи прогнозування прибутковості ринку існують певні побоювання щодо ризиків, якщо цей інструмент не надасть настільки точних та правильних даних, які очікували.


Теги: ші chatgpt
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий