Через ШІ-додаток "Talk With Jesus", ви зможете надсилати повідомлення Ісусу, Діві Марії та навіть Сатані

  • 14 августа, 14:56
  • 3715
  • 0

За інформацією з видання Business Insider, компанія Catloaf Software розробила додаток із штучним інтелектом під назвою "Text With Jesus", який надає можливість взаємодіяти з Ісусом Христом, іншими постатями з Біблії та навіть Сатаною.

Застосунок, який базується на технології ChatGPT, пропонує щоденну молитву або тлумачення біблійного вірша за щомісячну передплату в розмірі $2,99. Проте варто зауважити, що ШІ-боти діють обережно щодо запитань, які можуть бути політично неоднозначними. 

На питання щодо гомосексуалізму ШІ-Ісус відповідає, що в Біблії "є згадки про одностатеві стосунки у кількох уривках", але "інтерпретація цих моментів може варіюватися в залежності від поглядів людей та релігійних традицій". ШІ-Сатана також відрізняється від загальноприйнятих уявлень про диявола. Відповідаючи на аналогічне запитання щодо сексуальності, бот зазначає, що Біблія "навчає нас любити наших співлюдей та ставитися до них з добротою та повагою". Крім того, він попереджає про недоліки приєднання до екстремістських політичних партій.

Catloaf Software компанія, що розташована в Лос-Анджелесі, відома як розробник подібних додатків, які дозволяють користувачам спілкуватися з історичними особами, включаючи засновників США та Оскара Вайльда. Згідно зі словами директора компанії Стефана Пітера, боти намагаються уникнути провокаційних позицій і надають інклюзивні відповіді. Під час розробки "Text With Jesus" він не звертався до богословів для консультацій, але запросив церковних лідерів для тестування додатка.

Пітер поділився, що деякі пастори висловили занепокоєння щодо напруженого тону ШІ-Ісуса, проте загалом відгуки були "досить позитивними". З урахуванням цих відгуків розробники вдосконалили ботів, щоб їхні відповіді звучали більш природно та відповідали змісту Біблії.


Теги: ai ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все