Чи є у програмістів майбутнє на ринку IT в Україні? Для кого знаходяться можливості працевлаштування у сфері IT в країні?

  • 6 августа, 19:00
  • 3708
  • 0

В Україні помітне падіння попиту на програмістів, які раніше були серед найбільш затребуваних фахівців на IT-ринку. Водночас залишаються й айті-фахівці, попит на яких невпинно зростає.

У сфері IT-ринку праці за останній рік значно зросла кількість вакансій, такі як SEO-менеджери, HR-менеджери, маркетологи та інші спеціалісти, які займаються просуванням готових продуктів. Програмісти та продакт-менеджери, хоча й залишаються важливими, відіграють менш пріоритетну роль на даному етапі. Ця тенденція характерна не тільки для України, а й для всього світу. На ринок праці суттєво впливає війна, яка зменшила кількість зайнятих осіб на ринку праці з понад 15 мільйонів до меншої кількості.

В даний час в Україні спостерігається міграція населення, зокрема, внутрішньопереміщені особи, серед яких велика кількість безробітних. Також є українці, які залишили країну і не можуть відгукуватися на вакансії, що пропонуються в Україні. Тимчасовою проблемою є також, те що певні фахівці перебувають на лінії фронту та захищають нашу Батьківщину. 

Згідно з повідомленнями, влітку-2023 ситуація на ринку праці в Україні погіршилася, оскільки кількість вакансій зросла, але знайти охочих працювати стало складніше в усіх регіонах країни.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все