В Україні зараз налічується 362 тис. айтівців. Скільки фахівців мобілізовано

  • 15 ноября, 12:01
  • 3828
  • 0

В Україні зараз налічується 362 тис. айтівців. Скільки фахівців мобілізовано

В IT Ukraine Association назвали актуальні дані щодо мобілізації в IT.

В Україні зараз налічується 362 тис. IT-спеціалістів, з них орієнтовно 5 тис. перебувають на службі. Такі дані надали в IT Ukraine Association.

Також там повідомили DOU, що наразі 3,5 тис. айтівців заброньовані.

У травні ці дані трішки відрізнялися. Так, пів року тому налічувалось 307 тис. IT-фахівців, 2 тис. заброньованих і 4-4,5 тис. мобілізованих. А загальна кількість військовозобов’язаних в IT становила 150 тис., зазначав виконавчий директор IT Ukraine Association Костянтин Васюк.

Зміни в мобілізації

Нещодавно Міноборони почало реалізовувати проєкт рекрутингу до ЗСУ. Найманням займатиметься Lobby X, на сайті організації вже є відповідні вакансії. Міністерство також веде переговори з іншими компаніями, які працюють на ринку працевлаштування.

Завдяки цьому в Міноборони сподіваються створити професійну та вмотивовану армію. Крім цього, це ще один крок до відмови від проходження строкової служби.

Що з бронюванням айтівців

Бронювати своїх працівників можуть критично важливі IT-компанії. Однак навіть їм не завжди вдається забронювати співробітників. У Мінцифри пояснили, що одна з причин полягає в тому, що в паперових документах, які стосуються військовозобовʼязаних, повний хаос.

Крім цього, проблеми можуть виникнути якщо громадянин не з’являвся у військкоматі ще зі школи.

Також в Україні планують запустити електронне бронювання. Річ у тім, що запити зараз опрацьовуються переважно фізично, тож це може вплинути на час очікування. А «єБронювання» має розв’язати цю проблему.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий