Preply відкрила перший офіс у США. До кінця року там працюватимуть 25 фахівців

  • 26 октября, 06:00
  • 3823
  • 0

Українська EdTech-компанія для вивчення іноземних мов Preply відкрила свій перший американський офіс — він розташований у Нью-Йорку, в місцевому коворкінгу The Malin. 

  • США — третя країна після України та Іспанії, де Preply має фізичні офіси.
  • У компанії працюють близько 600 співробітників у 30 країнах Європи, Африки, Азії, Латинської Америки та в Сполучених Штатах, розповіли журналістам видання. За прогнозами стартапу, до кінця року в американському офісі працюватимуть щонайменше 25 співробітників. У компанії додали, що з липня 2022 їхня команда збільшилася на понад 20%.
  • До команди офісу в США вже долучились маркетинг-директорка Софія Таварес та головний фінансовий менеджер Джеррі Кінгкейд.
  • Preply планує розширити свою присутність у США, пише Forbes та наводить слова Кінгкейда: «До 75% американців, що працюють, вважають, що навички іноземних мов важливі для їх карʼєрних можливостей. Оскільки ми започатковуємо свою присутність у США в Нью-Йорку, ми з нетерпінням чекаємо на те, щоб набрати оберти, задовольняти потреби цього працездатного населення і відігравати роль у заповненні конкретної вакансії на ринку праці».
  • Наразі на платформі працюють близько 40 000 репетиторів з учнями зі 180 країн світу. Найбільше студентів – із США, Німеччини, Польщі, Великої Британії та Канади. 

В яку суму оцінюють компанію

Заснований у 2013 році українцям Кирилом Бігаєм, Сергієм Лук’яновим та Дмитром Волошиним EdTech-стартап Preply останнім часом активно зростає. Так, за останні три роки доходи компанії зросли вдесятеро, що пов’язано з покращенням досвіду користування продуктом як для викладачів, так і для студентів.

В липні 2023-го Preply залучила $70 млн у вигляді акціонерного та позикового капіталу, ці кошти стали частиною раунду С, загальний обсяг якого складає $120 млн.

Попри те, що співзасновники не розголошують оцінку компанії, за даними авторитетного порталу Pitchbook вона може складати $440 млн станом на липень 2023-го.

  • Європейський сервіс Dealroom вказує, що актуальна оцінка Preply — $432 млн. Вона вказана з урахуванням всього раунду С на $120 млн.
  • При цьому CBInsights писав, що оцінка Preply була близькою до $400 млн ще у 2022 році, після залучення $50 млн.

Раніше опитані редакцією AIN.UA інвестори, недотичні до угоди, повідомляли, що після останнього залучення коштів оцінка Preply перевищила $500 млн і може перебувати в коридорі $500 млн — $600 млн. На думку одного з опитаних, оцінка компанії може складати навіть понад $600 млн, оскільки Preply навіть не встигла використати кошти з раніше залучених $50 млн і наразі є привабливим бізнесом для інвестицій.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все