Чи не ідеально, але вже щось. OpenAI маркуватиме згенеровані ШІ зображення невидимими водяними знаками

  • 8 февраля, 14:49
  • 3903
  • 0

Генератор зображень DALL-E 3, що використовується в ChatGPT від OpenAI, відтепер додаватиме водяні знаки до метаданих створених штучним інтелектом зображень.

Водяні знаки, що відповідають стандартам Коаліції походження та автентичності вмісту (C2PA), з'являться на зображеннях, створених на веб-сайті ChatGPT та API для моделей DALL-E 3.

«Зображення, створені в ChatGPT та нашому API, тепер містять метадані за допомогою специфікацій C2PA. Це дозволяє комусь побачити, що зображення було створене нашими продуктами», — інформує компанія в X (Twitter).

OpenAI каже, що додавання водяних знаків у метадані зображень буде мати «незначний вплив на затримку та не вплине на якість створення зображення». Також компанія визнає, що цей спосіб маркування не є надійним для протидії дезінформації.

«Такі метадані, як C2PA, не є ідеальним засобом для вирішення проблем походження [зображення]. Його можна легко видалити випадково чи навмисно. Наприклад, сьогодні більшість платформ соціальних мереж видаляють метадані із завантажених зображень, і такі дії, як створення знімка екрана також можуть видалити їх. Таким чином, зображення без цих метаданих може бути, так і не бути створеним за допомогою ChatGPT або нашого API», — зазначають у компанії.

Нагадаємо, асоціація Content Authenticity Initiative (CAI), яка просуває галузевий стандарт для метаданих про походження зображення, була заснована у листопаді 2019 року. До групи C2PA входять такі технігіганти як Adobe та Microsoft. Асоціація наполягає на впровадженні водяного знаку Content Credentials, який допоміг би ідентифікувати походження контенту та показати, чи був він створений людьми чи за допомогою ШІ.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий