Чи продовжують компанії виплачувати зарплатню ІТ-вцям, які зараз на фронті

  • 17 августа, 17:48
  • 3739
  • 0

Деякі роботодавці, ігноруючи законодавство, вирішили скоротити або зовсім припинити зарплатні виплати своїм співробітникам, які беруть участь у Збройних Силах України. Норми закону чітко передбачають зобов'язання продовжувати виплачувати заробітну плату працівникам, які перебувають на фронті.

Протягом півроку кількість фахівців з сфери інформаційних технологій, що приєдналися до захисту України, майже не змінилася. Більше половини з 50 провідних IT-компаній мають від 1 до 50 співробітників, які зараз перебувають на передовій.

Незважаючи на це, деякі компанії вже внесли зміни в умови оплати праці для своїх співробітників, що взяли участь у військовій службі. Дві з цих компаній навіть припинили виплати зарплати цим співробітникам.

З середніх і великих компаній, які вже представили свої звіти, у двох з них на передовій перебуває до 500 співробітників, тоді як інша компанія повідомила про понад 200 осіб. Досі повністю виплачувати заробітну плату IT-фахівцям, які захищають Україну, продовжують 24 компанії, з яких 27 були в цьому стані ще взимку.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все