Книжки, джинси та ціла курка гриль. Айтівці поділилися, на що витратили першу зарплату

  • 8 января, 15:19
  • 3772
  • 0

Перша зарплата запамʼятовується на роки. Комусь через смішну (і водночас сумну) кількість нулів, а комусь – через те, на що вона була витрачена.

Українські айтівці вирішили згадати свою першу зарплату та на що вона пішла. Таке обговорення запропонував розробник Дмитро Кошовий у соцмережі X (Twitter).

«Набір ножів для кухні, мені здається, батьки досі ними користуються», – поділився Антон Шевчук, Solution Architect та Team Lead.

«Розкладачку Sony walkman. Робота була не в IT. Коли почав працювати в helpdesk – зняв житло (кімнату). Коли почав працювати розробником, то вже не памʼятаю, нічого особливого», – прокоментував iOS-розробник з ніком alix не.

«З першої зарплати програміста купив зимовий одяг, як зараз памʼятаю: ідеш вулицею, а тобі тепло. Кайф», – написав айтівець Віталій.

«Погасив кредитку monobank», – написав айтівець Юрчук Богдан.

«Живі книжки з програмування, всі зарплати витрачав на них у перші роки, коли відкрив для себе книжковий базар на Петрівці у 2004-2007. Це як потрапити на фабрику цукерок Санти. Для мене це було диво, бо в Миколаєві такого не було», – написав користувач X з ніком Alien Max, Game Developer.

Обговорення продовжилося на форумі DOU. Додаємо найцікавіші коментарі.

«Курку гриль. Цілу», – написала менеджерка Ганна Мазуркевич.

«Колу і снеки», – написав iOS-розробник Станіслав Рябий.

«Джинси кльош з квіточками (120 грн) і туфлі сріблясті з гострим носом (теж у районі 150 грн).”Фєшн із май профєшн”» – написала розробниця Олена Шаровар.

«Повів дівчину в кафешку, якраз майже на всю зарплату (250 грн)», – написав айтівець Михайло Власенко.

«Біг Тейсті меню (до цього ніколи не куштував Біг Тейсті), зняв дешеву квартиру на Академмістечку за 15 хвилин від метро. Решту надіслав мамі, щоб вона віддала борги», – поділився розробник Андрій Маковенко.

«Штани і кеди. На тому зарплата і закінчилась», – написав користувач форуму Мельниченко.

«Перша покупка з першої зарплатні – заморожені овочі та два келихи», – прокоментувала Маргарита Ілінова.

«Шикарну настільну гру “Цитаделі”. Досі граю і ні про що не шкодую!» – написав Дмитро Мамедбеков.

«У 2009-му купив телефон Sony Ericsson за шалені гроші – майже тисячу гривень!» – поділився айтівець Олексій Остапов.

«На першу зарплату купила собі джинси. Бо моїм було вже десь 3-4 роки і вони були єдині», – поділилася тестувальниця Лада Єфімова.

«Отримав 100$, паперову купюру в конверті. Витратив на оплату боргу “Укртелеком”, щоб мати і далі інтернет по 2 коп. за хвилину після опівночі. Це було дуже давно», – поділився Денис Суділковський, CBBO в ЛУН.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все