Чи слід поганому прикладу? Google, як і Apple, ввела додаткові комісії для розробників додатків

  • 7 марта, 21:15
  • 3735
  • 0

Google вирішила стягувати з розробників додатків комісію навіть тоді, коли клієнти завантажують свої продукти без Play Store.

У зв'язку з набранням чинності Законом ЄС про цифрові ринки (DMA) Google змінює підхід до стягнення комісії з розробників додатків. Згідно з вимогами DMA, компанія повинна дозволяти користувачам завантажувати програми за межами Play Store, а розробникам — пропонувати альтернативні методи оплати послуг всередині програм.

Google вирішила наслідувати приклад Apple і продовжити стягувати плату з розробників, навіть якщо вони не використовують Play Store для розповсюдження своїх програм. На прикладі гіпотетичної програми з місячною підпискою Google пояснила, що при завантаженні з Play Store та оплаті через Google Play комісія складе 15%. При завантаженні без Play Store та оплаті через сторонню платіжну систему стягуватимуть 10% за покупки у додатку або 5% за передплати (у перші два роки). Постійна комісія за послуги сягатиме 17% для покупок у додатку або 7% для підписок.

Компанія виправдовує комісію тим, що безкоштовно розповсюджує та розвиває екосистему Android.

«Комісії Play підтримують наші інвестиції в Android та Google Play і відображають цінність, яку забезпечують Android та Play, включаючи можливість безкоштовно поширювати Android та забезпечувати безперервне зростання набір інструментів та послуг, які допомагають розробникам будувати успішний бізнес», — заявляє Google.

Apple на тлі впровадження DMA зменшила комісію App Store, але запровадила нові збори для власників додатків, які розповсюджують їх за межами магазину додатків або пропонують альтернативні методи оплати. Багато гравців на ринку додатків звинуватили Apple у вимаганні та порушенні DMA у зв'язку з появою нових комісій. Регуляторів просять вжити заходів щодо Apple.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий