Десь і не чекали. Microsoft хоче змусити клієнтів бачити рекламу в несподіваному місці

  • 15 апреля, 10:44
  • 1820
  • 0

Майкрософт вивчає ідею розміщення реклами в меню «Пуск» на Windows 11. З цим вже можуть зіткнутися учасники бета-тестування операційної системи.

Старша ОС від виробника Windows 10 демонструє клієнтам рекламні оголошення в меню «Пуск», пропонуючи завантажити різноманітні програми. Нав'язливі оголошення хочуть додати до майбутніх версій Windows 11, пише Engadget.

Зараз Microsoft вивчає ідею розміщення реклами у цьому місці, передбачаючи пропозиції програм, які можна знайти у Microsoft Store. До цього часу рекламу в «Пусці» могли побачити учасники програми бета-тестування операційних систем, що знаходяться на території Сполучених Штатів Америки (крім користувачів ПК, якими керують організації).

На щастя, рекламу в операційній системі можна вимкнути. Для цього необхідно перейти в розділ налаштувань «Персоналізація», розділ «Пуск», та вимкнути параметр «Показувати рекомендації щодо порад, реклами додатків тощо».

Поки що незрозуміло, чи справді Windows 11 перетворить «Пуск» на місце для нав'язливої реклами. Як і з будь-якими іншими експериментами Microsoft, можливо, це нововведення ніколи не досягне більшого розгортання.

Напередодні NV Техно писав, що після чергового поновлення користувачі Windows 10 і Windows 11 почали бачити рекламу пошукової системи Bing. У спливаючому вікні Microsoft пропонувала клієнтам Google Chrome змінити постачальника послуг.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий