Директор українського Microsoft Леонід Полупан розповів, чи розширюватимуть команду у 2024 році

  • 23 апреля, 09:01
  • 1411
  • 0

Директор українського підрозділу Microsoft Леонід Полупан розповів, над якими продуктами корпорації працюють фахівці техгіганта, як взагалі функціонує місцевий офіс та чи планують цьогоріч розширювати локальну команду.

Це та багато іншого очільник місцевого підрозділу компанії обговрив у першому інтерв’ю для видання Forbes. Полупан почав керувати підрозділами компанії в Україні та країнах Балтії наприкінці 2022 року. Відтоді фахівці з України брали участь у роботі над ШІ-продуктами техгіганта, зокрема лінійки асистентів на основі штучного інтелекту Copilot, що працює на базі GPT4.

За його словами, до розробки залучають працівників із різних країн, обирають їх за навичками, а не географією чи роботою в певному офісі. З-поміж них є і українці, а загалом багато співробітників займаються тестуванням. Так, сам Полупан тестує практично всі нові продукти, які випускає компанії.

Зокрема він розповів, що в базовій функції Copilot, а саме в розшифровці, зараз тестують українську мову.

«Інструмент показує гарні результати синхронного перекладу. Наприклад, колега проводив презентацію українською мовою, Copilot перекладав виступ на англійську і відповідав на запитання за темою виступу», – цитує Полупана видання.

Українська локалізація Copilot для M365 вийде вже незабаром. Полупан також розповів, чому працювати над нею почали порівняно нещодавно. Річ у тім, що коли йдеться про продукти на основі штучного інтелекту, то їхнє навчання ефективніше із застосуванням тих мов, що більше використовуються.

Щодо українського офісу, Полупан нагадав, що його підлеглі, а саме українці та частина працівників, що проживають у країнах Балтії, фокусуються переважно на роботі з партнерами, клієнтами та взаємодією з державою. Microsoft від початку нульових років, коли почала працювати на локальному ринку, пережила чимало періодів турбулентності та попри все не згортала свою діяльність. Водночас планів щодо розширення української команди у 2024 році немає.

«Є українці, що працюють тут, є ті, хто захотіли релокуватися. Кількість ми не розкриваємо, бо працюємо із замовниками критичної інфраструктури та з державним сектором», – розповів Полупан.

Він додав, що чисельність та інтенсивність проєктів в Україні значно зросла, тому команда залучає також до роботи з ними працівників глобальних офісів.

«Тобто нам не потрібно мати співробітників із різними навичками безпосередньо в нашому офісі. Якщо є запит на проєкт із певною технологією, то ми йдемо до співробітника в будь-якій країні», – пояснив він.

Полупан зазначив, що компанія має матричну структуру. Частина працівників, які проживають в Україні, не підпорядковуються саме йому. Сам він опікується переважно підтримкою партнерської програми, а також взаємодією з державним та комерційним секторами.

З-поміж найпопулярніших серед українських споживачів продуктів Microsoft він відзначив ті, що спрямовані на цифрову трансформацію, а також Modern Workplace, рішення для кібербезпеки та хмарне середовище. Дані клієнтів додатково захищають від фізичного руйнування – здебільшого вони зберігаються в європейських дата-центрах. Відомо, що МЗС України користується хмарою Microsoft, а Мінцифри компанія допомагає зберігати дані в захищеному вигляді та надає Modern Workplace.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все