Диспетчер завдань Windows 10 отримає три нові функції

  • 26 декабря, 13:59
  • 4755
  • 0

Диспетчер завдань Windows 10 – це одна з програм, яка використовується щодня. Він надає нам важливу інформацію про систему, зокрема про процесор, графічний процесор, диски, а також про використання мережі. Як і Windows 10, вбудований диспетчер завдань також розвивається і отримає нові функції в наступному великому оновленні. 

Архітектура

Згідно з даними, Microsoft планує додати новий стовпець «Архітектура» в диспетчер завдань Windows 10. Він відображатиме архітектуру процесу, таку як x86, x64 або ARM32. Аналогічна функціональність вже існує у вкладці «Відомості» (платформа), але вона обмежена 64-розрядною і 32-розрядною версіями. Поки не ясно, коли саме технічний гігант додасть нову функцію, але це може статися у другій половині 2020 року.

Тип диска в диспетчері завдань Windows 10

Windows 10 версії 2004 (Spring 2020) поставляється з додаванням типу диска на вкладці Performance Manager. Це дозволяє користувачам швидко визначати типи дисків – жорсткі диски, твердотільні накопичувачі тощо. Тип диска вказаний в розділі диска на вкладці продуктивності.

Температура графічного процесора

Нарешті Microsoft додає в диспетчер завдань підтримку моніторингу температури графічних процесорів. Якщо у вас є виділена відеокарта і оновлений графічний драйвер, диспетчер може відображати поточну температуру графічного процесора. Наразі, температура дискретної графіки в диспетчері підтримується тільки в тому випадку, якщо у вас вона є. А підтримка інтегрованої графіки може бути додана в майбутньому.

Оновлений графічний драйвер повинен підтримувати версію 2.4+ WDDM. Ви можете перевірити версію WDDM на вкладці «Відображення» в засобі діагностики DirectX. Версія WDDM вказана поруч з моделлю драйвера. Значення температури відображається в градусах Цельсія, і ця опція також включена у Windows 10 версії 2004 (20H1).

Очікується, що Microsoft почне розгортання оновлення для Windows 10 версії 2004 (20H1) у квітні або травні. Інші функції основного оновлення містять Cloud Recovery, нові можливості Cortana, оновлені можливості необов’язкових оновлень тощо.


Теги: windows 10
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все