До ЗСУ через сайт. В Lobby X пояснили, як відбувається воєнний рекрутинг

  • 16 ноября, 12:01
  • 3890
  • 0

До ЗСУ через сайт. В Lobby X пояснили, як відбувається воєнний рекрутинг

український військовийLobby X стала першою агенцією, яка офіційно займатиметься рекрутингом до ЗСУ

Міністерство оборони змінює підхід до мобілізації та вже розпочало проєкт рекрутингу до ЗСУ. Першою агенцією, яка займатиметься найманням, стала Lobby X. Її співробітники і раніше наймали людей за запитами військових частин.

Як відбувається відбір і чи можна обрати підрозділ через рекрутера вже після отримання повістки, розповів засновник організації Владислав Грезєв в інтерв’ю Dev.ua.

Як відбувається процес рекрутингу через Lobby X

Грезєв пояснив, що охочий мобілізуватися має відгукнутися на вакансію в конкретний підрозділ на сайті та пройти співбесіду. Далі все залежить від військових.

«І якщо після проходження співбесіди військові ухвалюють рішення, що хочуть цю людину до себе взяти, вони організовують процес чи то мобілізації, чи то підписання контракту, і забезпечують все для того, щоб людина потрапила саме до них», – пояснив Владислав.

Тобто з погляду оформлення все відбувається так само як і зазвичай: підписання контракту або мобілізація. І далі процес оформлення залежить від обраного варіанту.

Якщо військовозобов’язаний потрапив не в той підрозділ, куди подавався

Грезєв зазначив, що в агенції не було таких випадків. Адже організацією багатьох процесів займаються військові, які обізнані в цьому. Але навіть у такому ймовірному випадку є можливість екстрено організувати переведення людини, щоб у підсумку її вільний вибір був реалізований.

«Якщо говорити про гарантії, ми як невійськова організація безпосередньо не даємо цих гарантій, але ми переконуємося в тому, що ці гарантії дають військові, які розміщують у нас вакансії», запевнив він.

Чи можна обрати підрозділ і спеціальність після вручення повістки

Грезєв пояснив, що навіть з повісткою на руках військовозобов’язаний ще має час, щоб обрати собі спеціальність, посаду, підрозділ і мобілізуватись туди. Сам процес рекрутингу триває по-різному і може зайняти кілька днів або місяць.


Теги: зсу
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий