Дочекалися. Signal тепер дозволяє ділитися контактом, зберігаючи свій номер у секреті

  • 22 февраля, 07:01
  • 3775
  • 0

У месенджері Signal з'явилася можливість поділитись своїм контактом, зберігаючи в таємниці свій номер телефону. Замість нього тепер можна використовувати спеціально створений юзернейм.

У Signal відзначають, що створювати користувач не обов'язково - ті, кому зручно ділитися контактами, використовуючи номер телефону, можуть продовжувати робити це як і раніше. Але для клієнтів, котрі хочуть більшого рівня конфіденційності, з'явилися нові можливості.

«Якщо ви використовуєте Signal, ваш номер телефону за замовчуванням більше не буде видно для всіх, з ким ви спілкуєтесь. Люди, які зберегли ваш номер у контактах свого телефону, все одно бачитимуть ваш номер телефону, тому що вони його вже знають. … Якщо ви не хочете надавати свій номер телефону для спілкування з кимось у Signal, тепер ви можете створити унікальне ім'я користувача, яке зможете використовувати натомість», - йдеться у повідомленні у блозі Signal.

Розробник пояснює, що номер телефону все ще буде необхідний для реєстрації в Signal. У той же час, пошук користувачів за номером телефону тепер може бути обмежений. Клієнти, які не хочуть, щоб їх шукали у Signal за номером, можуть увімкнути відповідну функцію конфіденційності в налаштуваннях. Тоді зв'язатися з ними або побачити, що вони зареєстровані в месенджері, зможуть лише ті, хто знає унікальний користувач.

Щоб скористатися новими функціями конфіденційності, користувачам потрібно буде оновити програму до останньої її версії.

NV Техно писав, що Signal почав тестувати запущену функцію в листопаді 2023 року. Аналогічну можливість ділитися контактом, не розкриваючи свій номер користувачам, давно мають інші месенджери, наприклад Telegram. До впровадження аналогічного функціоналу наближається і WhatApp - нещодавно там з'явилися юзернейми для каналів.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий