Додаток для «діагностування» коронавірусу підозрюють в стеженні

  • 16 марта, 12:13
  • 3963
  • 0

Один з найбільших спалахів коронавірусу, наразі, спостерігається в Ірані, але уряд країни, схоже, використовує це для політичного контролю. Як зазначають джерела, іранський мобільний додаток AC19, схвалений урядом, допомагає діагностувати наявність вірусу (що не може бути правдою). Але разом з тим запитує дані про місцезнаходження в реальному часі. Ба більше, спливаюче вікно із запитом дозволу на розташування відображається англійською мовою. Близько 40% користувачів Android-смартфонів в Ірані мають телефони з досить старою ОС, де це спливаюче вікно взагалі не відображається.

Розробник AC19, Sarzamin Housmand (раніше Smart Land Solutions), також відомий тим, що розробляв урядові клони месенджера Telegram, які були не настільки безпечні, як реальний додаток, і були орієнтовані на стеження за громадянами Ірану.

Міністр М.Дж. Азарі Джаромі нещодавно похвалився, що мільйони користувачів представляють дані, нібито, для створення карти ризиків. Однак, проблема полягає в тому, що Іран славиться широким моніторингом населення і готовністю прийняти будь-які заходи для придушення інакомислення. Є побоювання, що Іран занижує дані про показники щодо коронавірусу, щоб зберегти видимість контролю і придушення опозиції. А додаток AC19 може допомогти йому визначити, де знаходяться ці люди.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все