Естонія оголосила про наймасштабнішу хвилю кібератак

  • 28 августа, 18:25
  • 3692
  • 0

Департамент державної інфосистеми (RIA) в Естонії оголосив про найбільшу хвилю кібератак, спрямованих на вебсайти та сервіси країни. Цю інформацію підтвердив Тину Таммер, керівник відділу вирішення інцидентів RIA, вказує видання  ERR.

Він зазначив, що у звичайних обставинах протягом одного дня фіксується менше десяти атак типу "відмова в обслуговуванні" (DDoS), однак, наприклад, за останні 24 години було виявлено 114 таких атак.

"Це ситуації, про які CERT-EE відразу отримала повідомлення або які були повідомлені нам самими постраждалими. Ймовірно, кількість атак насправді була ще більшою", - додав він.

Таммер поділився, що протягом минулого тижня основними цілями атак були компанії, що займаються транспортом, торгівлею, комунікаціями та інформаційно-медійною сферою. Проте ці атаки не спричинили значних наслідків, оскільки були відбиті. За ствердженням Таммера, за цими кібератаками стоїть група хакерів із Москви. Крім цього, команда CERT-EE за останню добу отримала повідомлення про сім випадків фішингових сторінок, які намагалися отримати доступ до електронної пошти та банківських рахунків користувачів.



0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все