Федеральна рада Швейцарії затвердила додаткову допомогу для сприяння процесу цифровізації в Україні

  • 15 сентября, 13:51
  • 3774
  • 0

На засіданні 15 вересня 2023 року Федеральна рада Швейцарії затвердила додаткову фінансову підтримку для цифровізації в Україні. Це відкриє можливість громадянам, біженцям і підприємствам отримати доступ до державних послуг і зберігати право голосу навіть під час конфлікту.

У поточному році проєкт "Електронне урядування для підзвітності та громадської участі" (EGAP) отримає фінансовий внесок в розмірі 15 мільйонів швейцарських франків, що становить понад $16,7 мільйонів. У швейцарському уряді було зазначено, що завдяки факту, що Україна розпочала інвестувати в цифрову трансформацію зачасно, ще до повномасштабного російського вторгнення, державні органи змогли оперативно реагувати на нові виклики і потреби, і продовжували функціонувати.

Відзначено, що Швейцарія підтримує Україну у сфері цифрової трансформації з 2015 року. Під час Міжнародної конференції з відновлення України (URC2022) у Лугано федеральний радник Ігнаціо Кассіс підкреслив, що цифрова трансформація є важливою складовою стійкості України та майбутнього процесу відновлення. Тому він висловив перспективу збільшення відповідної підтримки на суму 15 мільйонів швейцарських франків.

"Швейцарська підтримка реалізується через проєкт EGAP, який виявився дуже актуальним та успішним в умовах військової агресії Росії, зокрема завдяки онлайн-сервісу "Дія"… Цифровий доступ до державних послуг особливо важливий у тих регіонах, де адміністративні органи в даний момент недоступні або не працюють через зруйновану державну інфраструктуру", - вказано у прес-релізі.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи