Cisco запускає інвестиційний фонд у $1 млрд для ШІ-стартапів

  • 6 июня, 14:00
  • 3781
  • 0

Виробник телекомунікаційного обладнання Cisco оголосив про запуск інвестиційного фонду вартістю $1 млрд для стартапів, які займаються розробкою та дослідженням штучного інтелекту. Компанія вже зробила перші інвестиції, йдеться в опублікованій заяві на їхньому сайті.

У межах нового фонду Cisco робить стратегічні інвестиції в такі ШІ-стартапи, як Cohere, Mistral AI та Scale AI, щоби «підвищити готовність клієнтів до використання ШІ» і доповнити свою стратегію в цій галузі. 

Нині Cisco вже виділив майже $200 млн на інвестиції зі свого новоствореного фонду. За останні кілька років компанія зробила понад 20 купівель та інвестицій у галузі ШІ. 

«На додачу до цих інвестицій, Cisco також працюватиме з компаніями, що займаються ШІ, над спільними продуктами, які дозволять Cisco створювати інновації, водночас залишаючись агностичним провайдером і гравцем на ринку ШІ, пропонуючи варіанти й охоплення для глобальної клієнтської бази Cisco», — йдеться в оголошенні.

Що відомо

Cisco — американська багатонаціональна корпорація цифрових комунікаційних технологій зі штаб-квартирою в Сан-Хосе, Каліфорнія. Розробляє, виробляє та продає мережеве обладнання, програмне забезпечення, телекомунікаційне обладнання та інші послуги та продукти. 

Її заснували в грудні 1984 року Леонард Босак і Сенді Лернер — вчені зі Стенфордського університету. Після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Cisco вийшла з ринку рф і білорусі. 

У листопаді торік компанія за підтримки Пентагону відправила «Укренерго» модифіковані комутатори для протистояння російським кібератакам на енергетичну інфраструктуру країни.
Після масштабної кібератаки на «Київстар» Cisco стала однією з тих компаній, які допомагали відновитися мобільному оператору.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий