Федоров повідомив, що в Україні розпочалася робота над правовим регулюванням штучного інтелекту

  • 4 августа, 10:23
  • 3745
  • 0

В Україні штучний інтелект широко використовується у різних сферах, зокрема, наразі активно розробляється віртуальний помічник для "Дії". Крім того, ШІ буде сприяти Держстату в обробці та аналізі даних. Міністр цифрової трансформації, Михайло Федоров, зазначив, що українська влада активно працює над створенням нормативної бази для штучного інтелекту. Він повідомив про це через канал у Telegram.

"Це важливо для розвитку країни. Ми повинні не відставати від всього світу, а очолити тренд ШІ. Розуміти, що відбувається, швидко реагувати та мати власну стратегію. Неможливо говорити про цифрову державу, якщо ми не формуємо прогресивну політику в напрямі штучного інтелекту та адженду для світу”, – наголосив Федоров.

За словами Федорова, вже відбулася стратегічна сесія, в рамках якої були залучені експерти, урядовці, народні депутати та юристи. Впровадження адекватного правового регулювання ШІ є важливим кроком для розвитку країни і для того, щоб не відставати від світових тенденцій. Правильна стратегія з ШІ дозволить Україні здійснювати розумний розвиток та визначити власний курс в цьому напрямі.

Провідні сфери, в яких вже успішно використовується штучний інтелект в Україні, включають розробку віртуального помічника в сервісі "Дія" та використання ШІ Держстатом для обробки та аналізу даних.

Також ШІ знайшов своє застосування в військовій сфері, допомагаючи фіксувати рухи ворожої техніки та особового складу, протидіяти ворожим ракетам, а також покращувати наведення ударів бойових безпілотних літальних апаратів на цілі.

“Але нам потрібно більше. Тому створюємо умови, щоб топові міжнародні компанії, які займаються штучним інтелектом, приходили на український ринок. Попереду багато роботи”, – підсумував Федоров.


Теги: ai федоров ші
0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все