Financial Times створює венчурний підрозділ

  • 29 февраля, 16:06
  • 3762
  • 0

Financial Times створив венчурний підрозділ FT Ventures, який інвестуватиме у медіа, що швидко зростають, та технологічні компанії. Першою інвестицією став медіастартап Charter, повідомляє Axios.

Окремий інвестиційний фонд дозволяє Financial Times досліджувати стратегічні інвестиції в менші стартапи з високим потенціалом зростання, які залишаються непоміченими FT. Зокрема це стартапи, що працюють у сфері медіа, даних, аналітики або технологій та інструментів, які підтримують ці напрямки.

Нещодавно компанія зробила кілька стратегічних міноритарних інвестицій, зокрема у The Business of Fashion. Тепер такі угоди здійснюватимуться через FT Ventures. Більші угоди, де FT отримує контрольний пакет акцій, наприклад, інвестиції в біофармацевтичну медіакомпанію Endpoints News, і надалі здійснюватимуться через FT Group.

  1. Початкові £30 млн стерлінгів, які будуть інвестовані через фонд FT Ventures, надходитимуть з балансу FT Group, але FT Ventures діятиме незалежно.
  2. За словами Кевіна Делейні, генерального директора та головного редактора Charter, інвестиція FT є частиною більшого раунду збору коштів на суму $1 млн, який доповнить початкове фінансування Charter у розмірі $3 млн.
  3. У новому раунді також взяли участь Bloomberg Beta (венчурна фірма, що підтримує компанії, орієнтовані на «майбутнє роботи»), та Precursor Ventures.
  4. FT Ventures наразі веде переговори з іншими стартапами, зокрема з невеликим новинним бізнесом та деякими іншими – у галузі технологій та штучного інтелекту.

Нещодавно запустилася нова програма D2SCALE, яку фінансує Європейський Союз. Вона допомагатиме розвиватись технологічним та цифровим компаніям, що працюють у галузях транспорту, логістики, торгівлі та розумних міст. Програма допоможе їм знайти інвесторів, клієнтів та вийти на міжнародний ринок. Консорціум складається з 13 партнерів із різних країн Європи, зокрема медіа The Recursive.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий