Глобальний збій через CrowdStrike коштуватиме компаніям зі списку Fortune 500 $5,4 млрд

  • 26 июля, 09:00
  • 3734
  • 0

Глобальний технологічний збій, спричинений помилковим оновленням CrowdStrike, коштуватиме американським компаніям зі списку Fortune 500 $5,4 млрд, за даними страховика Parametrix, пише Guardian. Прогнозовані фінансові втрати не включають Microsoft, чиї системи зазнали широкомасштабних збоїв.

Найбільше постраждають компанії банківського та медичного секторів, а також великі авіакомпанії. Загальні страхові збитки для компаній Fortune 500, за винятком Microsoft, можуть становити від $540 млн до $1,08 млрд.

Різні галузі промисловості досі намагаються усунути наслідки того, що експерти назвали найбільшим ІТ-збоєм в історії. Він призвів до скасування тисяч рейсів, хаосу в лікарнях і зупинки платіжних систем.

Збій зокрема продемонстрував, наскільки сучасні технологічні системи побудовані на нестійкому фундаменті, коли помилковий код в одному оновленні може паралізувати роботу по всьому світу.

Деяким компаніям особливо важко відновитися після збою. Delta Air Lines досі перебуває в хаосі, скасовуючи та переплановуючи сотні рейсів, залишаючи пасажирів без можливості повернутися додому чи полетіти. Міністерство транспорту США навіть розпочало розслідування діяльності Delta щодо цього питання.

Ціна помилки

CrowdStrike, техаська багатомільярдна компанія, яка втратила близько 22% ринкової вартості з моменту збою, неодноразово перепрошувала за спричинення міжнародної технологічної кризи. Напередодні компанія опублікувала звіт про те, що пішло не так під час оновлення.

Основною причиною збою стало оновлення, яке CrowdStrike випустила для своєї флагманської платформи Falcon, що функціонує як хмарний сервіс, призначеної для захисту бізнесу від кібератак і збоїв. Оновлення містило помилку, яка призвела до краху 8,5 млн пристроїв із Windows одночасно.

CrowdStrike заявила у своєму звіті, що планує збільшити тестування програмного забезпечення перед випуском оновлень у майбутньому та поступово розгортати ці оновлення. Компанія також планує опублікувати більш детальний звіт про причини збою протягом найближчих тижнів.

CrowdStrike є однією з найвідоміших у світі компаній із кібербезпеки, і до збою її вартість становила близько $83 млрд. За даними з її сайту, вона обслуговує близько 538 компаній зі списку Fortune 1000 і працює по всьому світу. Така поширеність зробила наслідки її невдалого оновлення особливо серйозними, продемонструвавши, наскільки багато компаній залежать від однакових продуктів для підтримки роботи.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий