Fintech Farm, заснована Дмитром Дубілетом, досягла мільйона клієнтів в Азербайджані та має намір втілити подібний успіх у В'єтнамі у 2024 році

  • 9 августа, 17:16
  • 3731
  • 0

На початку літа українська компанія Fintech Farm, заснована Дмитром Дубілетом, Миколою Безкровним та Олександром Вітязем, зуміла досягти межі в 1 млн клієнтів своїм необанком Leobank в Азербайджані. За наступний рік цей фінтех-проєкт планує повторити аналогічний успіх у В'єтнамі. Про це повідомив один зі співзасновників компанії, Микола Безкровний, у статті журналу Forbes.

На кінець 2022 року Leobank, що належить українській компанії Fintech Farm (засновники - Дмитро Дубілет, Микола Безкровний та Олександр Вітязь), досяг стану беззбитковості та став прибутковим. Хоча партнери не розкривають своїх фінансових показників, звіт Unibank, який підтримує цей проєкт, свідчить, що чистий прибуток за перший квартал 2023 року склав близько $2,5 млн. Порівняно з минулим роком, коли відзначався збиток, це значний крок вперед.

Упродовж 2022 року обсяги карткових операцій Unibank зросли у 2,5 рази, а Leobank вже випередив власний картковий бізнес свого партнера. За словами Миколи Безкровного, одного зі співзасновників проєкту, більше кожного третього мешканця Баку користується їхніми картками.

Партнери мають намір росту, плануючи досягти 1,5 млн клієнтів до кінця наступного року, що стане приблизно на 50% більше порівняно з поточними результатами. Проєкт Fintech Farm у Вʼєтнамі, під назвою Liobank, вже зарекомендував себе з 100 000 клієнтів з моменту запуску в березні 2023 року. Плани включають досягнення мільйона клієнтів вже у першій половині 2024 року.

Хоча плани розширення Fintech Farm включають Африку та Азію, зокрема Нігерію, наразі цей ринок не є головним пріоритетом для партнерів. Проєкт Fibo в Нігерії вже пройшов тестовий етап, але для повноцінного розкриття потенціалу планується пошук партнера.

Попри глобальну інфляцію, президентські вибори та інші економічні труднощі, компанія залишається на курсі росту. Планується виведення B2B-продукту під назвою "Neobank in a Box" за моделлю Software as a Service в наступному році. Це дозволить розширити присутність на різних ринках з меншими витратами та інвестиціями.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи

Смотреть все