Компанія Databricks успішно привласнила $500 мільйонів і її оцінка тепер становить $43 мільярди

  • 15 сентября, 12:40
  • 3727
  • 0

Раунд фінансування компанії Databricks Inc. був завершений після проведення обговорень минулого місяця. Проведення фінансування було очолено Т. Роу Прайсом за участю стратегічних інвесторів таких як Nvidia Corp. та Capital One Financial Corp.

"Ми дуже захоплені цією стратегічною партнерською угодою з Nvidia, що стосується створення великих індивідуальних мовних моделей", - відзначив головний виконавчий директор Databricks Алі Годсі. Ця угода стосується систем, які компанії активно впроваджують, оскільки вони працюють з великими обсягами даних і розуміють людські фрази. "Ці інвестиції дозволять нам значно підвищити ефективність нашої стратегії у галузі генеративного штучного інтелекту".

Компанія Databricks, яка надає інструменти для обробки даних і аналітики, останнім часом акцентувала увагу на своїх можливостях у сфері штучного інтелекту, включаючи розробку власної великої мовної моделі, яку компанії можуть використовувати для створення своїх власних програм, аналогічних до ChatGPT.

Генеральний директор Nvidia, Дженсен Хуанг, активно просуває використання штучного інтелекту на нових ринках. Компанія, що спеціалізується на виробництві чіпів, розробляє системи та програмне забезпечення, щоб сприяти новим учасникам ринку і інвестує в партнерські відносини, спрямовані на прискорення впровадження нових продуктів.

За даними компанії, в останньому раунді фінансування Databricks акції оцінюються в $73,50 кожна. Це та ж сама ціна, що і в останньому раунді фінансування два роки тому, з врахуванням розділення акцій.

У прес-релізі Databricks також було заявлено, що річний дохід компанії складатиме $1,5 млрд, а продажі зросли приблизно на 50% у порівнянні з попереднім роком.


0 комментариев
Сортировка:
Добавить комментарий

Последние статьи